BorgWarner şi Fundaţia Comunitară Iaşi modernizează laboratoare şi săli de clasă din patru instituţii de învăţământ ieşene

joi, 20 mai 2021, 22:54
2 MIN
 BorgWarner şi Fundaţia Comunitară Iaşi modernizează laboratoare şi săli de clasă din patru instituţii de învăţământ ieşene

Compania BorgWarner, fosta Delphi Diesel, şi Fundaţia Comunitară Iaşi modernizează laboratoare şi săli de clasă din patru instituţii de învăţământ ieşene, urmând să aibă săli renovate Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Facultatea de Mecanică, dar şi Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Proiectele de renovare şi modernizare vor fi finanţate din cadrul Fondului BorgWarnera, creat la iniţiativa companiei cu acelaşi nume. Beneficiarii au fost selectaţi, potrivit reprezentanţilor companiei, în urma unui concurs de proiecte implementat şi desfăşurat împreună cu Fundaţia Comunitară Iaşi, partenerul de implementare al acestui program.

„Am ales să finanţăm învăţământul tehnic pentru că putem susţine diverse generaţii de tineri, de la cei care se înscriu la programele de învăţământ dual până la viitori ingineri pe care industria îi aşteaptă cu braţele deschise. În acest mod, creştem şansele de angajare atât pentru absolvenţii colegiilor tehnice cât şi pentru cei din învăţământul universitar”, a declarat George Condrea, General Manager fabrica BorgWarner Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, proiectele implementate la cele patru instituţii de învăţământ urmăresc să îmbunătăţească infrastructura educaţională şi să modernizeze dotările tehnice. „Învăţământul tehnic presupune o componentă practică importantă, acces la aparatură, instrumentar şi mobilier specific. Mai mult decât atât, învăţământul tehnic se desfăşoară într-un context în care inovaţia cunoaşte evoluţii aproape exponenţiale şi are nevoie de acces la o bază didactică modernă”, a declarat Ciprian-Mihai Păiuş, director executiv al Fundaţiei Comunitare Iaşi, care a subliniat că este nevoie de astfel de parteneriate public-private pentru susţinerea educaţiei tehnice şi doreşte ca acest demers să reprezinte un model pentru colaborări viitoare.

BorgWarner Inc. este un lider global de produse, care livrează soluţii de mobilitate, inovative şi sustenabile, pentru piaţa de vehicule. Are facilităţi de producţie şi tehnice în 96 de locuri din 24 de ţări, cu aproximativ 50.000 de angajaţi.

Comentarii