Boxerul Takuma Inoue a cucerit titlul de campion mondial la categoria cocoş

sâmbătă, 08 aprilie 2023, 18:20
1 MIN
 Boxerul Takuma Inoue a cucerit titlul de campion mondial la categoria cocoş

Boxerul japonez Takuma Inoue a intrat în posesia titlului de campion mondial la categoria cocoş, versiunea WBA, lăsat vacant de fratele său mai mare Naoya, învingându-l la puncte în unanimitate pe venezueleanul Liborio Solis, sâmbătă la Tokyo, informează AFP.

Naoya Inoue, supranumit "Monstrul", a unificat cele patru titluri mondiale în decembrie 2022, o premieră la această categorie începând din 1972. El a renunţat însă la cele patru centuri în luna următoare, decizând să urce la categoria superioară, super-cocoş.

Sub privirile fratelui său mai mare, prezent la marginea ringului, Takuma Inoue (27 de ani) l-a învins după 12 runde pe veteranul Liborio Solis (41 de ani), obţinând a 18-a sa victorie în 19 meciuri disputate ca profesionist.

Naoya Inoue, în vârstă de 29 de ani, care afişează un bilanţ de 24 de victorii în 24 de meciuri (21 înainte de limită), va încerca să cucerească titlurile mondiale WBC şi WBO la categoria super-cocoş în luna iulie, în faţa campionului american Stephen Fulton.

SURSA: Agerpres

Comentarii