De Business

Punem punctul pe știi

Brad Smith, şeful Microsoft, vizitează România. Ce spune despre inteligenţa artificială

joi, 24 octombrie 2019, 21:40
2 MIN
 Brad Smith, şeful Microsoft, vizitează România. Ce spune despre inteligenţa artificială

Vorbim atât de mult despre inteligenţa artificială, în ultimii ani – o tehonologie al cărei scop este acela de a ne face viaţa mai bună, susţine Preşedintele Mcrosoft, Brad Smith, aflat la Bucureşti la un eveniment de tehnologie. Cum vede el acest punct critic al IT-ului în care tehnologia învaţă şi poate lua decizii. Motivul pentru care am creat tehnologia este pentru a-i face pe oameni mai puternici, fie că vorbim de indivizi sau de organizaţii.

Pentru a vedea încotro se îndreaptă tehnologia, pentru a deservi lumea, trebuie să începem discuţia prin a vorbi despre inteligenţa artificială şi ce înseamnă această tehnologie, a spus Brad Smith, la Microsoft Tech Day.

Definiţia pe care el preferă să o folosesc este următoarea: Inteligenţa artificială este un sistem computerizat care poate învăţa din experienţe (ale unor jocuri, spre exemplu) sau din date, prin indentificarea unor tipare în datele cu care este alimentată şi astfel să ia decizii. Şi nu este vorba doar de învăţare. Inteligenţa artificială înseamnă îmbunătăţirea computerelor cu capacitatea de a lua decizii, chiar de unele singure dacă le dăm voie să facă asta.

Ce înseamnă toate astea în final? Crearea unor computere capabile să înţeleagă lumea. Dacă ne gândim mai bine, am reuşit să realizăm maşini care să perceapă lumea la fel cum o fac oamenii. Noi percepem lumea prin simţuri, în special două dintre ele: văuzul – abilitatea de a vedea. Desigur, maişinile au capacitatea de a “vedea” încă de la 1800, când a fost inventat aparatul de fotografiat/filmat. Dar ceea ce este posibil astăzi datorită inteligenţei artificiale nu este doar capacitatea de a capta o imagine, ci de a o înţelege, de a pricepe ce reprezintă imaginea respectivă. Într-o modalitate similară, maşinile au fost capabile de a înregistra discursuri, încă de acum câteva secole, însă acum maşinile sunt capabile să înţeleagă ce se vorbeşte. Nu vorbim de maşini care pot să perceapă lumea, ci de maşini care pot să o înţeleagă, să raţioneze. Aceste maşini au capacitatea de a învăţa.

Citiţi materialul integral pe startupcafe.ro

 

Comentarii