Budescu despre Hagi, Hagi despre Budescu

marți, 12 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Budescu despre Hagi, Hagi despre Budescu

 

Ambii jucători convocaţi pentru meciurile cu Suedia şi Spania recunosc că au stil de joc asemănător

Constantin Budescu a fost convocat din nou la echipa naţională şi a declarat într-un interviu pentru FRF TV că, dintre colegii lui de la prima reprezentativă, Ianis Hagi se aseamănă cel mai mult cu el ca stil de joc. „Cred că Ianis, pentru că jucăm şi acelaşi post. El se apropie mai mult. Şi Alex un pic, dar el joacă mai în bandă”, a declarat Budescu, întrebat fiind care dintre jucătorii Florinel Coman, Ianis Hagi şi Alexandru Mitriţă se aseamănă mai mult cu el ca satil de joc. Jucătorul Astrei a precizat că studiază înainte de meciuri portarii pentru a vedea dacă le poate marca gol direct din corner. Pentru meciul cu Suedia, Budescu mizează foarte mult pe sprijinul suporterilor care vor umple Arena Naţională. „Mă bucur că sunt din nou aici şi sper să facem o treabă bună şi să ne calificăm. Ar fi ideal să marcăm şi să nu primim gol. Nu ştiu dacă mă avantajează adversarii precum jucătorii suedezi, eu încerc să-mi fac jocul meu indiferent de ce adversari întâlnesc. O să conteze foarte mult sprijinul suporterilor, întotdeauna mi-a plăcut să joc cu multă lume la stadion, am văzut şi meciul cu Norvegia, unde au fost foarte mulţi copii, a fost o atmosferă extrarodinară, chiar dacă au fost numai copii. E un plus că la meci va veni foarte multă lume. Toată lumea de aici ştie importanţa celor două meciuri şi suntem foarte concentraţi să obţinem patru puncte ca să ne calificăm”, a spus Budescu.

Ianis Hagi a revenit în ţară, pentru a se alătura lotului de tricolori convocat de selecţionerul Cosmin Contra pentru ultima „dublă” pe care urmează să o susţină echipa naţională a României în faţa Suediei şi Spaniei, din campania de calificare la Europeanul din 2020.

„ Pot să spun că sunt asemănător ca profil cu Budescu. Selecţionerul decide dacă pot juca in acelaşi timp cu Budescu. Eu pot să joc şi în bandă”. Sper să ne răzbunăm pentru generaţia lui tata în faţa Suediei la un Campionat Mondial. Nu va fi ca o răzbunare acum dacă vom bate, a spus Ianis Hagi, pe aeroportul Henri Coandă.

 

 

Pronostic de „Bursuc”

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a declarat încrezător înaintea ultimeloe două partide ale naţionalei României în grupele de calificare la Euro-2020. “Sunt convins că Deac va juca cu Suedia, iar cu Burcă nu ştiu, dacă va juca am încredere că amândoi au experienţă în cupele europene şi au mentalitate de învingători. Batem 2-1 Suedia şi facem 1-1 în Spania. Eu cam ghicesc rezultatele”, a spus Petrescu la Look Plus. El a mai precizat că dacă ar ajunge la echipa naţională nu crede că ar avea parte de alt tratament decât are Cosmin Contra.

Comentarii