Cadavrul mumificat al unui român căutat de şase luni a fost găsit în sistemul de ventilaţie al unui spital din Roma

joi, 27 februarie 2020, 22:09
2 MIN
 Cadavrul mumificat al unui român căutat de şase luni a fost găsit în sistemul de ventilaţie al unui spital din Roma

Un român care fusese internat în Spitalul Gemelli, din Roma, cu diagnosticul de ciroză, dar care a dispărut în urmă cu şase luni a fost găsit aproape mumificat în sistemul de aerisire al unităţii spitaliceşti, potrivit adevarul

Cadavrul aparţinând unui român fără adăpost, Hanţ Valer, în vârstă de 45 de ani, a fost descoperit într-un compartiment de conectare pentru conductele de ventilaţie situate la etajul al optulea al spitalului Gemelli. Potrivit publicaţiei Il Messaggero, bărbatul fusese internat în luna august a anului trecut cu ciroză hepatică, dar a dispărut la trei zile de la internare, după ce le ceruse medicilor să îi oprească tratamentul. Deşi în primă fază a părut că acceptă să rămână sub supraveghere, în toiul nopţii a dispărut din secţie. Nu a fost căutat de nimeni din personalul spitalului, astfel că la acest moment anchetatorii trebuie să stabilească în ce măsură există vreo responsabilitate în dispariţia bărbatului, precum şi în legătură cu faptul că acesta nu a mai fost căutat de atunci. Anchetatorii nu exlud nicio pistă, de la cea a unui accident nefericit, la posibilitatea unei crime, urmată de ascunderea cadavrului. Stefano Luciani, procurorul care se ocupă de caz, a dispus efectuarea autopsiei în cazul românului dispărut în urmă cu şase luni, pentru moment fiind luată în calcul ipoteza unui omor din culpă.

Hant fusese însoţit de un voluntar al „Caritas“. Potrivit medicilor, bărbatul avea, pe lângă boala legată de alcoolism, şi grave probleme cu vederea.

 

Comentarii