Camelia Gavrilă se întoarce la catedră. Va fi director la Negruzzi

vineri, 08 ianuarie 2021, 12:52
2 MIN
 Camelia Gavrilă se întoarce la catedră. Va fi director la Negruzzi

 Din primele informații, Camelia Gavrilă a fost numită director interimar la Colegiul „Negruzzi”, mulți dintre directori și directorii adjuncți ajungând la final de mandat în această perioadă. 

De menționat este faptul că Gavrilă a părăsit în 2012 funcția de director pentru cea de Inspector școlar general, iar în 2016 a intrat în politică. Camelia Gavrilă a fost inspector școlar general și în perioada 2005-2009.

Camelia Gavrilă a explicat pentru Ziarul de Iaşi modul în care s-a întors la poziţia de director al Colegiului „Negruzzi”. Aceasta afirmă că este vorba de o revenire absolut normală la profesia pe care o are şi neagă orice fel de posibil aranjament politic, aşa cum s-a vehiculat în anumite publicaţii. De asemenea, aceasta afirmă că Elvira Rotundu, cea care a ocupat vreme de două mandate poziţia de director al Colegiului „Negruzzi”, nu şi-a mai manifestat dorinţa să ocupe această funcţie, fiind un post rămas vacant.

„Este o poziţie la care am revenit, o poziţie pe care am lăsat-o în 2012, am ocupat apoi funcţia de inspector şcolar general, iar apoi cea de parlamentar. Este o întoarcere firească pe zona de carieră profesională, în condiţiile în care postul s-a eliberat, doamna Rotundu a avut două mandate, din 2012 până acum. S-au încheiat contractele, iar doamna nu a mai dorit şi nu şi-a mai exprimat disponibilitatea să continue, deci este un post liber, subliniez, a fost o discuţie la nivel de Inspectorat, un aviz în Consiliul de administraţie. Sunt de peste 30 de ani în şcoală. Am susţinut proiectele şcolii şi dezvoltarea instituţională a acestei şcoli, am susţinut ore şi ca inspector continuu şi performanţa şi nivelul ridicat al şcolii a fost susţinut prin toate demersurile mele. Este o formă de întoarcere la profesie şi la cariera profesională”, a concluzionat Gavrilă.

Întrebată fiind dacă intenţionează să se întoarcă în politică, Camelia Gavrilă a răspuns pentru Ziarul de Iaşi că nu intenţionează să facă acest lucru. „Toate speculaţiile care se fac pe zone de politică, de înţelegeri, toate sunt absolut nepotrivite. Ele sunt două lucruri total diferite. Au fost destule dezamăgiri şi nemulţumiri vizavi de aspectele politice şi de modul cum ele au fost gestionate în diferite momente de colegi de-ai mei, deci nu se pun problema unor amestecuri tulburi de lucruri. Este o disociere clară, politica îşi are traseul ei, iar aici este o chestiune absolut pur profesională”, a afirmat Camelia Gavrilă.

Comentarii