Campanie de strângere a unor dispozitive digitale pentru copii din mediul rural

joi, 12 noiembrie 2020, 07:00
2 MIN
 Campanie de strângere a unor dispozitive digitale pentru copii din mediul rural

Colegiul „Sfântul Nicolae“ din Iaşi a demarat un proiect menit să vină în sprijinul a 80 de copiii din familii modeste din două parohii din Arhiepiscopia Iaşilor care îşi doresc să poată participa la orele online. Astfel, în cadrul proiectului „Ecrane mici pentru Visuri Mari“, iniţiatorii colectează donaţii, atât în bani, dar şi dispozitive digitale care vor ajunge ulterior în parohia Dumbrăviţa, Ruginoasa, judeţul Iaşi, şi în parohia Silişcani, comuna Gorbăneşti, judeţul Botoşani. 

„Având în vedere situaţia actuală, mulţi dintre copii nu beneficiază de accesul la învăţământul online din cauza lipsei unor dispozitive. Noi intenţionăm, cu ajutorul sponsorilor şi a oamenilor de bine să strângem un număr de dispozitive. Ne dorim să reuşim să donăm 40 de tablete la Ruginoasa şi 40 la Silişcani, iar copiii din familiile sărace să poată participa la şcoala online“, a afirmat Şerban Manolea, unul dintre coordonatorii proiectului. Cei care doresc să sprijine campania şi copiii din familiile defavorizate din cele două parohii pot dona atât dispozitive digitale, tablete, telefoane smart sau PC-uri şi laptopuri în stare bună de funcţionare care vor fi configurate pentru lecţiile online.

Aceste dispozitive pot fi donate fie la sediul Colegiului „Sfântul Nicolae“ din spatele Primăriei Municipiului Iaşi, fie la Clinica GSM, Jassyro sau RubikHub (Piatra-Neamţ), parteneri ai proiectului. Totodată, donaţiile în bani pot fi transferate în contul Asociaţiei MIRA, RO07BRDE240SV62356272400, cu menţiunea „Ecrane mici pentru Visuri Mari“. Cei care doresc să doneze dispozitive, dar nu pot ajunge în locurile amintite, pot contacta telefonic numărul 0762497584, iar unul dintre voluntarii proiectului se va putea deplasa pentru a lua în primire donaţiile.

„Ţinând cont de momentele dificile cauzate de epidemia cu noul coronavirus, proiectul are menirea să ajute în special pe acei elevi care nu au posibilitatea financiară să achiziţioneze astfel de device-uri şi care să-i ajute să participe la cursurile online din această perioadă. Facem apel la cei care doresc să aducă un zâmbet pe chipul acestor copii, dar şi să le sprijine viitorul oferindu-le posibilitatea să meargă la şcoală, să susţină în măsura posibilităţilor pe care le au campania noastră“, a menţionat părintele Andrei Manolea, preot paroh în parohia Silişcani. Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfin – ţitului Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la iniţiativa coordonatorilor de proiecte ai Colegiului „Sf. Nicolae“ din Iaşi

Comentarii