Campioni vechi la Dakar, în Arabia Saudită

sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Campioni vechi la Dakar, în Arabia Saudită

 

Pilotul auto Nasser al-Attyah şi motocicilistul Sam Sunderland au câştigat celebrul raliu plimbat prin toată lumea

Pilotul qatariot Nasser al-Attiyah (Toyota) a câştigat pentru a patra oară Raliul Dakar la categoria auto, după succesele din 2011, 2015 şi 2019, la finalul etapei a XII-a (ultima), desfăşurată vineri între Bisha şi Jeddah, în Arabia Saudită. Al-Attiyah (51 ani), care s-a impus în două etape (plus prologul) la actuala ediţie a raliului-raid, l-a devansat în clasamentul final, cu 27:46, pe francezul Sebastien Loeb (BRX Hunter), multiplu campion mondial de raliuri, în timp pe poziţia a treia s-a clasat sauditul Yazeed Al Rajhi (Toyota), la 1 h 01:13.

Francezul Stephane Perehansel (Audi) a terminat învingător în ultima etapă, fiind urmat la 1:02 de sud-africanul Brian Baragwanath (Century Racing) şi la :1:31de Sebastien Loeb. Cu cele patru succese în 18 participări la Raliul Dakar, Al-Attiyah este încă departe de recordul lui Stephane Peterhansel, pilot cu opt victorii la clasa auto (plus şase la clasa moto).

La clasa moto,s-a impus pentru a doua oară pilotul britanic Sam Sunderland a câştigat pentru a doua oară Raliul Dakar la categoria moto , după un prim succes obţinut în 2017, când competiţia s-a derulat în America de Sud. Sunderland (32 ani), care a concurat sub culorile echipei spaniole Gas Gas, susţinută de constructorul austriac KTM, l-a devansat în clasamentul final, cu 3:27, pe chilianul Pablo Quintanilla (Honda), poziţia a treia fiind ocupată de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 6:47. Ultima etapă a raliului-raid, care a cuprins o porţiune cronometrată de 164 km, din totalul de 680 km, s-a încheiat cu victoria lui Pablo Quintanilla, urmat de americanul Ricky Brabec (Honda), la 5 secunde, şi de australianul Toby Price (KTM), la 18 secunde. Românul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 43 în ultima etapă. El a încheiat competiţia pe poziţia 40 în clasamentul general la moto şi pe locul 5 la general la Original by Motul (fără asistenţă tehnică

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii