Cancer

vineri, 01 noiembrie 2019, 02:50
4 MIN
 Cancer

De ce PSD şi Gabriela Firea urăsc spitalul construit din donaţiile a 260.000 de români pentru copiii bolnavi de cancer?

Observăm cum se răspândeşte opinia că primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, nu e nici atât de stupidă în comunicare, nici atât de viperă în gândire. Nu, Firea ar avea un plan: urmăreşte să-i ia locul Vioricăi Dăncilă la şefia PSD. Iar cea mai bună cale de reuşită ar fi să-i saboteze intrarea în turul II ostilizând societatea ca să iasă la vot împotriva PSD. Aşa s-ar explica de ce îşi manifestă ura şi frustrarea faţă de ceea ce fac doamnele Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu de la ONG-ul „Dăruieşte viaţa” – spitalul pentru copiii bolnavi de cancer. Firea nu ar fi de una singură. În această reţea de sabotori interni ai PSD ar fi intrat Orlando Teodorovici, zis „gură spurcată” şi Sorina Pintea, ministra Sănătăţii. Ca să vezi cum se încropeşte un plan din zvârcolirile celei mai perfide hidre care a călărit, căpuşat şi sufocat societatea!

Ieşirile Gabrielei Firea împotriva spitalului de copii nu au de-a face cu jocurile politice ale turului II. Sunt aspecte mai profunde.

De la bun început, proiectul spitalului a fost o ţintă a etatiştilor mafioţi. De ce? Pentru că instinctiv au o problemă cu o cale de salvare pe care nu o pot controla fiindcă e administrată de societatea civilă şi iniţiativa privată. Au o problemă când societatea nu mai stă la mila şi ţâfna lor, când lumea află că se poate şi fără stat, care oricum nu face nimic. Instinctiv vor să blocheze reproducerea exemplului bun, să înăbuşe posibila lui replicare în alte domenii. Au nevoie să spargă în cât mai multe cioburi oglinda pe care un ONG le-o pune zi de zi în faţă, dezvăluindu-le incompetenţa, hoţia şi nesimţirea. Pentru sistem acest proiect este o sfidare devastatoare fiindcă vorbeşte despre speranţa în umanitate. Nu există în spatele donaţiilor celor 260.000 de români anonimi altceva decât compasiunea pentru suferinţă, dorinţa de a oferi o şansă, o mână întinsă vieţii în faţa morţii.

Că este o linie de atac a etatiştilor mafioţi reiese şi mai limpede din dezvăluirile celor două doamne despre ameninţările făcute de ministrul Sănătăţii. Nu avem de ce să nu credem că Sorina Pintea le-ar fi şantajat: dacă ONG-ul „Dăruieşte viaţa” nu virează statului cele 26 de milioane de euro strânşi din donaţii, va sesiza instituţiile de control! Ministrul nu e în stare să facă un spital cu fonduri europene, dar vrea să confişte banii strânşi mână de la mână de cetăţenii români. Să-i dea sistemului, să facă precum Firea cu spitalul Gomoiu, unde s-au furat 15 milioane de euro, plătind 3000 de lei bucata/toaletă. Asta e tot ce vor.

În cazul Gabrielei Firea probabil aveam şi cu o formă de gelozie incontrolabilă a unei foste moderatoare, vedetă ce a stat o bună parte din viaţă în studiourile TV crezând că asta îi asigură respect şi voturi. Când colo, ea, stăpâna peste zeci de companii ale Primăriei Capitalei, cu bugete de miliarde, primeşte milioane de înjurături, iar unii, care se apucă să strângă bani cât se cheltuie pe iepuraşii de Paşte, sunt felicitaţi! Cum să tacă acum, când doamnele de la „Dăruieşte viaţa” întreabă statul de un aparat de radioterapie! „Miloagele! Să şi-l ia, dacă vor să fie vedete, că de aia au strâns banii.” Ce mai contează copiii, când e vorba de imaginea ofensată a d-nei Firea! De altfel, ea nu poate crede că unii oameni pot fi realmente preocupaţi de salvarea unor copii. Convingerea ei – evlavioasa înconjurată de icoane de la Muntele Athos – este că filantropia şi compasiunea sunt doar calcule cinice de putere. Iar proiectul acestui spital nu ar fi decât un paravan bine mascat al lui Vlad Voiculescu – un politician de la USR care a începuse reforme împotriva mafiei din sănătate şi intenţiona să candideze la Primaria Capitalei.

Dincolo de structura intimă a d-nei Firea, avem un „cloud” social al răului. Oameni care au plăcerea de a gândi murdar despre puţinele sentimente înălţătoare ce se pot împărtăşi colectiv şi ne califică umanitatea. Firea a fost doar una dintre cele 157 persoane care au distribuit comentariul „stilistei” Budeanu, modista Elenei Udrea şi a Vioricăi Dăncilă; din 878 persoane care au reacţionat, 635 au dat like-uri, 4 au dat „inimioare”, iar unul s-a prăpădit de râs! Nu e clar dacă cei 140 de supăraţi şi 95 de furioşi aveau o problemă cu autoarea postării comentariului sau cu iniţiativa ONG-ului. Reacţia Gabrielei Firea ţine de patologia politică. Dar a celorlalţi? Ceilalţi nu erau politicieni, erau persoane pe care le vedem pe stradă, în autobuz, la farmacie, în spitale. Cum puteau să „distribuie” aşa ceva? Ce au în suflet aceşti ciocli? Cancer! 

Comentarii