Candidatul PLUS la şefia judeţului, pe minus la explicaţii

sâmbătă, 15 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Candidatul PLUS la şefia judeţului, pe minus la explicaţii

Daniel Şandru, candidat al unui partid critic faţă de primarul Chirica, este subordonat acestuia în calitate de coordonator al Departamentului Centenar al Primăriei. Întrebat ieri cum împacă situaţia, a spus simplu: „Mi-am luat concediu“.

În prima sa ieşire publică în calitate de candidat al PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş, la preşedinţia Consiliului Judeţean, Daniel Şandru a descris propunerea de buget al judeţului drept nerealistă. Candidatul PLUS s-a referit la „supraevaluarea“ atragerii de fonduri europene, care ar conduce la o creştere a bugetului pe 2020 cu aproape un sfert, „mult prea optimistă din punctul nostru de vedere“. La fel ca alţi antevorbitori, din presă sau din rândul politicienilor locali, el a remarcat diferenţa foarte mare dintre venituri şi cheltuieli, menţionând lipsa de transparenţă în care sunt prezentate aceste sume – 305 milioane în 2019, respectiv 335 de milioane de lei în 2020. În lipsa unor explicaţii clare, s-ar putea crede că CJ funcţionează pe datorie, a spus Daniel Şandru.

„Credem că modul de prezentare publică a veniturilor şi cheltuielilor şi a sustenabilităţii financiare nu este deloc unul liniştitor şi trebuie să pună pe gânduri orice ieşean“, a conchis candidatul PLUS. La capitolul propuneri, el a menţionat dublarea centrelor medicale de permanenţă în judeţul Iaşi, de la cele 15 „aflate doar pe hârtie“ la 3,5 centre la 100.000 de locuitori. În ce priveşte pregătirile pentru alegerile din iunie, Daniel Şandru a amintit că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi definitivate listele comune cu care USR şi PLUS vor intra în competiţie pentru consiliile locale şi pentru CJ, precum şi desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de primat şi pentru cea de preşedinte CJ.

Întrebat dacă intrarea în cursa electorală în cadrul unui partid critic faţă de primarul Mihai Chirica îi creează un anume disconfort la Primăria Iaşi – unde coordonează Programul Centenar al Municipalităţii – Daniel Şandru a declarat: „Eu astăzi sunt în concediu fără plată. Aşa este onest faţă de mine, faţă de dvs. şi faţă de cetăţenii judeţului Iaşi, fiind participant la o acţiune politică“. (Radu MEŞNIŢA)

Comentarii