Caşcavalurile din asfalt şi emoţiile şefului

sâmbătă, 13 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Caşcavalurile din asfalt şi emoţiile şefului

Ne tot întreabă des unii cetitori, de mai mult timp încoace, dacă am mai auzit ceva de dosărelul ăla cu fenta pe asfaltul drumurilor judeţene pe care îl avea nea Măricel încă de acuma doi anişori, dacă nu ne înşelăm noi la socoteala vremurilor.

Acuma, ce să spunem, chiar n-am mai auzit nimic despre el nici noi, deşi suntem cu urechile pâlnie, evident, că doar asta-i pânica noastră. Ne referim la zgomote venind pe tema asta dinspre instituţii oficiale ale statului, fie el paralel sau perpendicular, nu la restul. Căci, dacă despre asta ne-ntrebaţi, apăi, băbăeţ, ia’n trăgeţi olecuţă scaunul mai aproape de masa noastră, luaţi-vă şi bericica şi seminţele de bostan cu voi, şi plecaţi niţeluş urechiuşa mai jos ca să vă spunem ce-am mai auzit noi în ultima vreme din alte surse, neoficiale, mai de radioşanţ, aşa.

Aşadar, unele guri rele dar bine informate spun că biznismanul nemulţumit de şuturile primite de la Măricel, şi despre care s-a tot spus atunci că a stat la baza scandalului, Corneluş cu Caşcaval pe numele lui, ar fi dat băieţilor de la Deneaul ieşean marfă mai serioasă decât o banală plângere pe motiv că, iote, m-a lăsat şeful de judeţ fără jucărie. Ce anume a servit? Iaca, numai carne macra: luaţi de cetiţi în pulsuleţul următor!

Linişte: se lucrează la DNA!

Spun sursele noastre că, în zona partidoiului şi a apropiaţilor lui Măricel&co., se vorbeşte că biznismanul cu Caşcaval l-ar fi dat în gât pe căpitanul de giudeţ că ar fi acţionar mascat, prin intermediari, taman la firma mare de asfalt a lipovanului târgoveţ, amic care câştigă licitaţii pe bandă rulantă la Cejău, şi care l-a şi înlocuit pe Corneluş de la caşcavalul cu pricina, caşcaval provocator de scandal din cauza găurilor. Găuri din asfalt, nu din caşcaval, evident, că doar astea din urmă nu deranjează pe nimeni. Dar, să revenim: dacă lucrurile chiar stau aşa, şi biznismanul chiar a produs dovezi în sensul ăsta, cum se bârfeşte, atunci e clar că treaba-i mult mai serioasă decât pare la prima vedere. În fine, zicem să aşteptăm să treacă şi Postul Crăciunului, că nu-i sigur încă pontul. Apoi, la prima pomană a porcului, mai stăm, mai descântăm, mai analizăm şi mai parlamentăm. Aşa să ne ajute Sfânta!

Dă sau nu Dragnea foc la ţară?

Vine marea lovitură pe Justiţie, luni dimineaţă? Aşa se pare. Mai mulţi cunoscuţi din mediul politic de la Bucureşti vorbesc că tanti Veorica a programat o şedinţă fulger de Guvern luni dimineaţă la ora 9.00, sursele noastre spunând că pe ordinea de zi ar fi un singur punct – adoptarea unei OUG -, după care tanti va pleca imediat spre Turcia, unde va sta aproape toată săptămâna. În plus, prezidentul Iohannis nu este în ţară, ca să poată participa la şedinţa de guvern aşa cum îi permite Constituţia, în speranţa că poate încurca ceva pe ultima sută, acesta fiind plecat în Italia. Ei, ce spuneţi tura asta: dă sau nu Dragnea foc la ţară, cu amnistia tuturor hoţilor? Nu mai puneţi pariu, că oricum pierdeţi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii