Cât costă un test fals de COVID sau o adeverință de vaccinare falsă

vineri, 11 iunie 2021, 18:32
1 MIN
 Cât costă un test fals de COVID sau o adeverință de vaccinare falsă

Calatoriile in strainatate, care sunt conditionate in prezent de teste RT-PCR negative facute in general cu 72 de ore inainte de plecarea din tara, au dus la o noua afacere ilegala infloritoare.

Politia a dat peste zeci de falsificatori de astfel de documente care faceau o avere vanzandu-le celor care refuza sa se vaccineze si vor sa plece din Romania.

Un test RT-PCR de COVID costa in jur de 300 de lei, iar rezultatul se da in aproximativ 72 de ore. Totul este inregistrat intr-o baza de date, iar autoritatile vor sti daca acea persoana este sau nu pozitiva sau in ce scop a facut acel test.

Un test RT-PCR fals costa tot 300 de lei, arata datele adunate de politisti, insa "se emite" imediat, astfel ca "beneficiarul" scapa si de "stresul" ca ar putea iesi pozitiv cu SARS-COV-2.

Si pentru ca cei vaccinati au inceput sa beneficieze de o serie de facilitati si nu mai sunt nevoiti sa stea in carantina, in Europa si SUA au aparut deja primele afaceri si cu astfel de documente. Unele au fost puse la vanzare pe internet de 10 dolari bucata.

Totul se face pe retelele de socializare iar documentele sunt trimise catre cumparatori pe e-mail.

Se pare ca si romani se afla printre cumparatori.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii