Cât este de greu să înfiezi un copil. „Aşteptăm o potrivire a calculatorului cu noi”

marți, 25 iunie 2019, 20:30
1 MIN
 Cât este de greu să înfiezi un copil. „Aşteptăm o potrivire a calculatorului cu noi”

Cazul Sorinei scoate la iveală adevărate probleme sistemice legate de adopţii. Chiar dacă ştiau că adopţia nu e floare la ureche şi că îi aşteaptă o procedură deloc uşoară, doi soţi din Mehedinţi şi-au luat inima în dinţi şi au pornit la drum. De mai bine de doi ani sunt pe lista de aşteptare şi realizează că sunt încă departe de momentul în care îşi vor putea strânge în braţe copila mult-dorită.

Ofelia şi Nicu Manole sunt, de 6 ani, o familie. Ea are 39 de ani, el – 50. Ofelia este economist, Nicu, inginer. Îşi doresc cu ardoare un copil, dar nici fertilizarea in vitro nu i-a ajutat. După ani de aşteptări şi verificări minuţioase, au aflat că fericirea lor depinde de un calculator. Un program stabileşte gradul de potrivire între un copil şi părinţii aflaţi pe lista celor care doresc să adopte.

Ofelia Manole: Am început procesul de adopţie din 2016. S-a finalizat în februarie 2017 când am primit atestatul de părinţi adoptatori şi de atunci tot aşteptăm o potrivire a calculatorului cu noi.

Nicu Manole: E greu. Sunt momente când suntem super fericiţi: Gata, acum este, şi momente când ne prăbuşim. Aşteptăm pentru că nu avem încotro.

Au pus o singură condiţie când s-au înscris pe lista de adopţie: copilul să nu aibă probleme psihice grave. Recent au fost nevoiţi să refuze fix un astfel de caz.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii