Cât trebuie să plătească părinţii unui golan din Iași care acum este după gratii

joi, 03 mai 2018, 01:57
2 MIN
 Cât trebuie să plătească părinţii unui golan din Iași care acum este după gratii

Doi părinţi din Iaşi au fost obligaţi de instanţă să plătească 50.000 de lei către un tânăr care a fost victima unei agresiuni cumplite, fiind înjunghiat cu coasa în abdomen. Maria şi Petru David vor trebui să plătească această sumă pentru fapta fiului lor, aflat în prezent în arest. Decizia privind daunele morale a fost luată, zilele trecute, de către Tribunalul Iaşi, care s-a pronunţat doar pe latură civilă.

Cei doi părinţi trebuie să plătească daunele, în calitate de reprezentanţi ai agresorului, care este judecat, în prezent, pentru tentativă la omor. Pe numele său Petru Vasile David, agresorul are în prezent 19 ani, însă la momentul cumplitei agresiuni avea doar 17 ani.

Asftel, pe 22 iunie 2016, victima Vasile N. a mers la Petru Vasile David pentru a-i reproşa că a înjurat-o pe sora sa. Din locuinţa minorului a ieşit în primă fază tatăl acestuia, care avea un par într-o mână şi un spray lacrimogen în cealaltă. Vasile N. a fost lovit de Petru David senior cu parul.

„Ulterior, inculpatul David Vasile Petru s-a îndreptat spre persoana vătămată fluturând coasa în toate direcţiile, dupa care i-a aplicat acesteia o lovitură de coasă, prin înjunghiere, a scos coasa din abdomenul persoanei vătămate şi a fugit spre locuinţa sa fiind urmat de tatăl său David Petru“, se arată în motivarea primei instanţe.

Un raport de expertiză medico-legală a relevat că tăietura suferită de tânăr i-a provocat acestuia o evisceraţie liberă de colon stâng şi splină. De asemenea, i-a fost atins şi rini­chiul stâng. Prima instanţă l-a condamnat la 5 ani într-un centru de detenţie pentru minori pe David, procesul reluându-se însă la Curtea de Apel Iaşi.

Comentarii