Câţi români, atâtea concedii!

vineri, 04 mai 2018, 18:30
2 MIN
 Câţi români, atâtea concedii!

* 1 Mai (muncitoresc sau ba) a ridicat, cum s-ar zice, capacul de pe Cutia Pandorei, din care a ieşit (pe lângă fum, parfum de mici şi spumă de bere) cheful de concediu, de frecat menta sub razele fierbinţi ale soarelui, cheful de stat (inclusiv la privat). Un chef din păcate scump, fiindcă distracţia costă, aşadar a început goana după banii de concediu. Cei care de-abia şi-au plătit datoriile făcute cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă se pregătesc de noi datorii, iar cei care nu-şi permit o vacanţă de vis într-o destinaţie exotică se dau şmecheri în faţa celor care nu-şi permit o vacanţă de vis în staţiune la Câineni sau Govora. Există, totuşi, şi alternative, cam aşa:

* Agenţia de agroturism "Ca la mama acasă" propune şi în acest an concedii plăcute, într-un cadru familiar (şi, totodată, familial), alături de cei dragi. Am aflat că, de fapt, agenţia vinde bilete de tren sau de autobuz spre zonele ţării în care locuiesc rudele rurale ale clienţilor, la care aceştia se pot caza în condiţii avantajoase, pe bani puţini. În pachetul turistic intră mici daruri ieftine pentru rude, gen bibelouri, dar lipseşte asigurarea de sănătate în caz că respectivele rude înşfacă toporul.

* Patronii altei agenţii au ales turismul de tip "adventure", dar nu cu safari, "tabere militare" sau înot extrem cu rechini sau peşti pirahna: ei oferă clienţilor senzaţii tari, sub forma turismului extrem urban! Amatorii pot umbla cu maşinile prin gropile din carosabil, pot lupta pentru viaţa lor în faţa unor haite de maidanezi, pot încerca să supravieţuiască în fum de eşapament şi praf ori în autobuze şi tramvaie aglomerate, în miros de sudoare din cauza celor care nu vor să se deschidă geamurile, că îi trage curentul şi "paralizează la fălci".

* În fine, există şi agenţii care asigură clienţilor nu doar clipe de neuitat, ci şi beneficii pe măsura strădaniilor; astfel, românii pasionaţi de ospătărie şi barmanie pot petrece minunate croaziere pe vapoare, la fel ca muzicanţii şi debarasorii. De asemenea, toţi cei care se pricep să îngrijească persoane în vârstă sunt invitaţi la o vacanţă lucrativă de câţiva ani, întocmai ca medicii şi asistentele, cărora li se propun momente fericite şi bănoase într-un cadru profesional, plus ocazia de a scăpa de actualii politicieni! Vă ţinem la curent cu noile tendinţe de concedii!

Comentarii