Catolicii ieşeni vor veni cu zecile de mii la Iaşi în timpul vizitei Papei

sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Catolicii ieşeni vor veni cu zecile de mii la Iaşi în timpul vizitei Papei

În aşteptarea vizitei Sfântului Părinte la Iaşi, „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu cât mai multe comunităţi catolice pentru a vedea care este starea de spirit în vederea întâlnirii cu Papa Francisc. 

Reprezentanţii acestora ne-au transmis că Papa Francisc este mult mai bine văzut în cele 157 de parohii ale Diecezei de Iaşi decât a fost Papa Ioan Paul al II-lea, atât prin mesajele pe care acesta le transmite, cât şi prin felul în care se distribuie astăzi informaţia în mediul virtual. „Gândiţi-vă doar la faptul că un gest al Papei, de spălare a picioarelor unei femei, a fost transmis în toată lumea. Oamenii văd astfel de lucruri, este o imagine frumoasă, Papa Ioan Paul al II-lea nu beneficia de aceste mijloace de comunicare şi nu existau noile media, canalele de socializare, care ştim cât de mult ajută la propagarea informaţiilor. Papa Francisc are o vizibilitate mult mai mare acum”, a declarat pr. Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Dat fiind interesul sporit al creştinilor catolici din Dieceza de Iaşi pentru acest eveniment, se doreşte ca la Iaşi să fie angrenate cât mai multe persoane din întreaga Dieceză, nu doar din municipiu, şi se vor face liste cu persoane care vor să participe din toate parohiile. „Trebuie să ne gândim că Dieceza de Iaşi are 157 de parohii, în toate acestea se va vorbi, se va pregăti lumea pentru evenimentul acesta, că nu vin să vadă o persoană, e Sfântul Părinte, vin să îl vadă pe şeful Bisericii Catolice, pe care noi îl considerăm şi este urmaşul Sfântului Petru”, a adăugat pr. Adrian Blăjuţă. 

Comentarii