Ce bani a încasat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Asociaţia care preprezintă Orange, Vodafone şi Telekom Mobile

marți, 03 octombrie 2023, 11:40
2 MIN
 Ce bani a încasat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Asociaţia care preprezintă Orange, Vodafone şi Telekom Mobile

Cu o experienţă de peste 20 de ani în TVR, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin, a avut mai multe surse de venituri anul trecut, dar cei mai mulţi bani nu au fost încasaţi de la la Televiziunea Publică, ci din poziţia de director executiv al AOMR – Asociaţia care preprezintă Orange, Vodafone şi Telekom Mobile.

Jurnalist şi specialist în comunicare, cu o carieră de peste 25 de ani în presa scrisă şi de televiziune, moderator şi prezentator de evenimente, Mihai Constantin a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului în luna iulie din acest an. Până la numirea în funcţia de secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a lucrat peste 20 de ani la Televiziunea Publică (TVR), ultima poziţie fiind de jurnalist senior al departamentului de ştiri. Printre altele, acesta realiza şi prezenta rubrica de educaţie digitală GhiDigital. În acelaşi timp, până la numirea în Guvernul Ciolacu, Mihai Constantin a fost şi director executiv al Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR), asociaţie care reprezintă interesele Orange, Vodafone şi Telekom Mobile.

Mihai Constantin a fost în această poziţie din septembrie 2017, iar datele din declaraţia de avere, publicată recent, arată că de aici au venit şi cei mai mulţi bani. Astfel, acesta a câştigat anul trecut venituri totale de peste 87.000 de lei de la TVR (peste 7200 lei/lună) şi 150.000 de lei (12.500 de lei/lună) de la Asociaţia operatorilor mobili.

Tot anul trecut, acesta a încasat 17.500 de lei de la firma Grayling România pentru moderarea de evenimente. În plus, acesta a mai avut venituri de circa 82.000 de lei din returnarea unor împrumuturi acordate anterior firmei Rating Media SRL, la care Mihai Constantin este administrator, potrivit informaţiilor Termene.ro, actualizate la data de 1 septembrie 2023.

Rating Media se ocupă cu „activităţi ale agenţiilor de publicitate” şi este deţinută integral de Mihai Sanda Mărioara. Tot în declaraţia de avere se mai arată că Mihai Constantin a împrumuttat anul trecut firma Rating Media cu aproape 300.000 de lei. Nu este clar dacă „veniturile din returnare creditare din partea Rating Media” pe care le-a încasat anul trecut sunt aferente împrumutui acordat anterior acestei firme.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii