Ce cuprinde Centrul de Învăţare REMEDIUM? Acesta a fost inaugurat ieri

vineri, 16 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN

Amenajarea spaţiului destinat studenţilor a fost finanţată de Banca Mondială: a costat 250.000 euro.

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a inaugurat ieri un spaţiu ultramodern de învăţare, valoarea întregului proiectul fiind de aproximativ 250.000 de euro. Festivitatea a avut loc de la ora 14, la evenimentul de inaugurare a Centrului de Învăţare REMEDIUM – TUIASI participând, alături de reprezentanţi ai conducerii Politehnicii ieşene, şi primarul Mihai Chirica, dar şi reprezentanţi ai Băncii Mondiale, care a asigurat fondurile necesare acestui proiect. Spaţiul inaugurat în cursul zile de ieri se află la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu“ al TUIASI.

Centrul de învăţare este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activităţi dedicate învăţării şi predării, un spaţiu tip sală de lectură, care poate fi folosit şi ca o sală de training şi consiliere în grup, dar şi o sală de consiliere individuală. De asemenea, spaţiul este dotat şi cu zece staţii de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare şi desenare, destinate în principal studenţilor de anul I. La dispoziţia studenţilor va fi pusă şi o bibliotecă fizică ce conţine publicaţii, cărţi, manuale din străinătate pe diferite domenii şi vor fi instalate standuri demonstrative pentru înţelegerea diverselor fenomene fizice.

Prorectorul Neculai Seghedin a menţionat că „suntem în mijlocul proiectului Rose. A fost şi este o aventură intelectuală în care ne-am angrenat anul trecut. Afectivitatea este cuvântul caracteristic acestui proiect. Toţi cei care au fost implicaţi în proiect, atât cei care au scris proiectul, cei care l-au implementat, toţi cei care s-au legat într-un fel de acest centru de învăţare, cu toţii s-au legat afectiv de acest proiect. Tot ceea ce transpare din acţiunea Rose este generozitatea“, a menţionat prorectorul. 

 

 

Comentarii