De Business

Punem punctul pe știi

Ce locuri de muncă pot găsi ieşeni în ţară şi străinătate prin intermediul AJOFM

vineri, 04 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Ce locuri de muncă pot găsi ieşeni în ţară şi străinătate prin intermediul AJOFM

Cele mai recente oferte de locuri de muncă vacante ȋn străinătate prin intermediul reţelei EURES au fost date publicităţii de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. Potrivit centralizării instituţiei ieşene, la momentul actual sunt disponibile 109 locuri de muncă în Spaţiul Economic European, oferte „puse la bătaie” de 8 ţări. 

Salariile pornesc de la 1.000 de euro brut/lună şi pot ajunge până la 19.750 de euro brut/lună. În Norvegia sunt vacante cele mai multe locuri de muncă, mai precis 53, fiind căutaţi specialişti ortodonţi, cercetători, mecanici, ingineri şi zidari. În Olanda se caută 20 de lucrători în agricultură, iar în Germania sunt libere 17 locuri de muncă, nemţii având nevoie, printre altele, de şoferi, mecanici şi tehnicieni service. Lista ţărilor care îi aşteaptă pe români să muncească este completată de Polonia (7 locuri), Spania (5 locuri), Finlanda (4 locuri), Slovenia (2 locuri) şi Italia (1 loc).

În evidenţele AJOFM Iaşi sunt disponibile, totodată, şi 528 de locuri de muncă la nivel local, anunţate de către agenţii economici din judeţul Iaşi. Dintre acestea, 448 sunt destinate persoanelor cu studii medii sau profesionale, iar 80 celor cu studii superioare. Lear Corporation România, Das, Velrom, Europa Trade, Sedcom Libris şi HCL Tehnologies România sunt câteva dintre firmele locale care au nevoie de forţă de muncă în această perioadă.

Cititi si: Ieşenii de peste 40 de ani au cele mai mari dificultăţi în găsirea unui loc de muncă

La sfârşitul lunii aprilie 2021, cele mai recente date disponibile pe site-ul AJOFM Iaşi, în judeţul nostru erau 9.214 şomeri, dintre care doar 1.858 erau beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj. În continuare, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40-49 de ani le este cel mai dificil să îşi găsească un job pe piaţa muncii ieşene, în această grupă de vârstă fiind înregistraţi în cea de-a patra lună din an 2.665 de şomeri la nivelul Iaşului. 

Comentarii