Ce orizonturi politice caută premarele peste ocean

vineri, 16 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Ce orizonturi politice caută premarele peste ocean

Că tot se vorbeşte de câteva zile încoace despre o anume apropiere între premarele Mihăiţă şi liberali, haideţi să ne băgăm şi noi în treabă astăzi şi să vă spunem despre ce se mai bârfeşte prin politichia de Bahlui pe tema asta mâloasă. 

Până mai an, dacă vă amintiţi, căci am mai dezbătut noi aicea la rubricuţă, se bârfea că o anumită aripă din partidul liberal îi face curte lui Mihăiţă pe o filieră deschisă cică de cel mai bogat parlamentar timişorean, apropiat de cercurile disidente din partidoi, Ben Noni pe numele lui de fost prelat baptist. Gurile rele ziceau că legătura acestuia cu Mihăiţă s-ar fi făcut atunci pe filiera fostului premier Grindeanu, care însă, aşa cum ştiţi, a dat până la urmă la pace cu Dragnea. Ei bine, zilele acestea a mai apărut un capăt de discuţie, dar şi de bârfe. Cel care a organizat deplasarea premarelui Mihăiţă în turneul american din aceste zile este un om de afaceri foarte în vogă, lumea din breaslă ştie despre ce vorbim, dar, atenţie la un amănunt, spun bârfitorii: este vorba de un personagiu foarte apropiat de liberali. Om care, de altfel, şi-a şi dat recent dootoratul la un deputat liberal ieşean, şi faţă de care este foarte apropiat. Hmmm, ce să spunem: nouă parcă tot nu ne vine a crede că Mihăiţă va lăsa să-i scape o aşa gloabă de şansă cum e cea cu înscrierea în partidul fostului premier Ponta… Voi ce l-aţi sfătui: vin şpriţ sau bere?

Măricel a dat cu oiştea-n gard: cine vine la rând?

Ultima oişte-n gard a şefului de filială de la partidoiul ieşean, Măricel, cel cu ratarea unui post în conducerea partidului la nivel naţional, cică ar fi creat deja în judeţ acea masă critică cu care liderul, ce era oricum interimar, să fie schimbat prin vot, la alegeri interne libere. Gurile rele spun că aceste alegeri ar putea fi organizate prin vară, mai ales că, din câte se aude, nici Dragnea nu prea are încredere în Măricel, după ce s-a auzit prin partid că a avut o tentativă de a-l sprijini iniţial pe premierul Tudose, la puciul acestuia de la începutul anului. Cine să vină însă în loc, că e cam pustiu terenul. Dipotatul Cât Ia cică ar fi considerat acceptabil la Bucale, că e suficient de ascultător politic, dar zice-se că unii ar opina că nu are anvergura necesară, şi că e prea legat la cercurile de influenţă ce gravitau cândva în jurul fostului sinator Cucioc. O altă variantă ar fi aia cu senatorul Vasilică Lulu, dar acesta are o altă problemă: e drăguţ cu toată lumea şi nu are nicio autoritate, iar unii chiar în poreclesc Momâie. Şi ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, cică este madama cu Camelii, deputata şefă de comisie de învăţămînt în parlament. Madama cică are anvergura necesară, are şi nervul de care ar fi atâta nevoie, dar problema ei este că, la standardele lui Daddy, este cam prea independentă intelectual. Aşa că, spuneţi şi voi: dăm cu banu’, ghicim în cafea sau îi scoatem pe rând la tablă să spună dacă au învăţat lecţia? Sau îl lăsăm tot pe Măricel, aşa cum oricum se tot aude dinspre Daddy?

 **** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii