Ce pregăteşte Ateneul pentru stagiunea estivală

vineri, 02 august 2019, 19:15
2 MIN
 Ce pregăteşte Ateneul pentru stagiunea estivală

Ateneul Naţional din Iaşi pregăteşte pentru ieşeni, în această lună, un program artistic care va cuprinde spectacole de teatru şi magie, dar şi proiecţii de film şi activităţi educative. De asemenea, pe lângă programul pregătit pentru ieşeni la sediul instituţiei, artiştii Ateneului vor susţine spectacole şi în stradă, în cadrul proiectului „Turist în Iaşi. Acasă pentru cei plecaţi“.

„Ateneul Naţional din Iaşi propune ieşenilor în luna august, în cadrul Stagiunii Estivale, un program cultural-artistic dedicat tuturor iubitorilor de artă şi frumos, indiferent de grupa de vârstă sau de mediul din care fac parte, atât la sediul nostru, cât şi în spaţii publice. După ce am jucat piesele Ateneului ieşean în peste 70 de localităţi din 30 de judeţe ale ţării, în cadrul Stagiunii celor 100 de ani, în luna lui Secerar vom mai realiza noi deplasări în cadrul Turneului Naţional Unire prin Cultură, prin care dorim să ne apropiem şi mai mult de obiectivul nostru, propus încă de anul trecut, de a ajunge în toate judeţele României“, menţionează reprezentanţii Ateneului ieşean.

Artiştii Ateneului vor susţine în această lună, la fiecare sfârşit de săptămână, o serie de spectacole şi reprezentaţii în stradă, în cadrul Proiectului „Turist în Iaşi. Acasă pentru cei plecaţi“. De asemenea, Ateneul a pregătit şi o serie de concerte în cadrul aceluiaşi proiect, iar pe 3 şi 24 august, cei mici, alături de părinţi şi bunici, vor putea participa la spectacole de magie pentru copii realizate de Teatro Blu. Tot luna aceasta, special pentru copii, trupa Marionnette Show va deschide o lume a poveştilor, iar iubitorii cinematografiei vor putea participa la proiecţii 3D, dar şi la evenimentul Fabrica de Scurt Metraje „Short to the point“, care se va desfăşura pe 25 august.  De asemenea, în perioada 10-18 august, ieşenii vor putea participa zilnic, din oră în oră, la programul pregătit în cadrul Planetariului Mobil, program realizat de Asociaţia Astronomică „Pluto“. Biletele la evenimentele care au loc la sediul instituţiei pot fi achiziţionate atât online, de pe site-ul Ateneului, dar şi de la caseria din incinta Ateneului. 

Comentarii