Ce proiecte vor aproba aleșii județului cu gândul la Ziua Muncii

joi, 27 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 Ce proiecte vor aproba aleșii județului cu gândul la Ziua Muncii

Împinsă cu o zi mai târziu de vizita miniștrilor liberali și influențată de minivacanța de 1 Mai, ședința ordinară pe aprilie a Consiliului Județean se anunță una de rutină, fără proiecte „grele”. Pe ordinea de zi s-au strâns în cele din urmă 38 de propuneri, care e de așteptat să treacă prin plenul CJ în timp record.

Printre proiectele de hotărâre se numără cel privind aprobarea creșterii devizului pentru terminalul de pasageri T4, extinderea (cu peste 1700 mp) a spațiului în care funcționează birourile Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor, adoptarea Strategiei de dezvoltare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare și scoaterea la licitație a unui teren în suprafață de 1118 mp în Copou în vederea concesionării.

Câteva spitale din subordinea CJ primesc și ele „atenție”, cel mai consistent proiect fiind cel privind consolidarea și reabilitarea unui corp de clădire din spatele UMF aparținând Spitalului de Pneumoftiziologie (cu ceva mai mult de 50 de milioane de lei). Pe ordinea de zi mai apar propunerea de dotare a Secției de terapie intensivă pentru nou-născuți (cu 3 milioane de lei) și modernizarea și dotarea Cabinetului de planificare familială de la „Elena Doamna” (cu 335 de mii de lei) prin PNRR.

Spitalul de Copii primește un spor de 1,8 milioane de lei pentru proiectul de extindere și dotare a Unității Funcționale Regionale de Urgență, investiție care ajunge astfel la 36,5 milioane de lei, și alte 5,5 milioane de lei pentru dotări cu aparatură medicală, cea mai mare parte (3,8 milioane) pentru achiziția a două aparate de radiologie. 

Comentarii