Advertorial

Ce Sunt Suplimentele Proteice Naturale & Ce Beneficii Aduc Sanatatii (P)

joi, 25 noiembrie 2021, 06:23
4 MIN
 Ce Sunt Suplimentele Proteice Naturale & Ce Beneficii Aduc Sanatatii  (P)

Proteina este esentiala pentru recuperarea dupa antrenamente si mentinerea muschilor, iar pulberile proteice naturale sunt o modalitate simpla de a-ti asigura din surse naturale aportul de proteine necesar. Majoritatea consumatorilor de shake-uri proteice urmaresc cresterea masei musculare sau imbunatatirea performantelor fizice.

Folosind suplimente proteice naturale organice ai garantia ca beneficiezi de produse 100% naturale care nu contin conservanti, aditivi, hormoni, antibiotice sau pesticide si nu au impact negativ asupra organismului. 

Ce sunt suplimentele proteice si cum le alegem?

Suplimentele proteice sunt pulberi bogate in proteina care ajuta la regenerarea si construirea masei musculare. Inainte de a cumpara aceste produse, este bine sa iti evaluezi obiectivele si necesitatile si sa optezi pentru produse naturale organice.

De exemplu, daca urmaresti construirea masei musculare, ar fi bine sa alegi proteina din zer, dar daca vrei sa te refaci dupa antrenament, poti opta si pentru un shake cu proteina din soia.

Care sunt cele mai bune suplimente proteice?

Chiar daca pudra proteica organica costa mai mult, beneficiile pentru sanatate si gustul mai bun o recomanda ca fiind o alegere inspirata pe termen lung. Indiferent daca vrei suplimente proteice pentru femei, suplimente proteice pentru slabit, suplimente proteice vegane sau suplimente proteice vegetale, pe piata exista multe optiuni naturale organice care se vor potrivi necesitatilor tale individuale.

Prin urmare, cele mai bune suplimente proteice sunt cele naturale, organice si care te vor ajuta sa iti atingi obiectivele.

La ce sa fii atent cand cumperi suplimente proteice organice?

  • Certificarea produsului – Cauta pe ambalaj mentiunea sau sigiliul de organic. Aceste produse trebuie sa contina cel putin 95% ingrediente organice, deoarece sunt mult mai sigure si mai sanatoase.
  • Gust – Chiar daca sunt hranitoare, unele tipuri de pulberi proteice naturale nu sunt foarte gustoase si poate fi dificil sa le consumi regulat si pe termen lung. Din fericire, pe piata pudrele proteice naturale sunt disponibile intr-o diversitate de arome si poti gasi gustul care functioneaza cel mai bine pentru tine.
  • Cantitatea de proteina – Procentul de proteina din suplimentul pe care il vei alege depinde, in mare masura, de obiectivele tale. Unele pulberi proteice sunt concepute pentru pierderea in greutate in vreme ce altele sunt pentru cresterea masei musculare. De asemenea, vei gasi proteina naturala din zer, mazare, soia, orez brun sau canepa si fiecare dintre acestea are anumite beneficii.
  • Ingrediente la care ai putea fi alergic – Daca stii ca esti alergic la anumite alimente, este important sa analizezi cu atentie ingredientele pulberii proteice. Daca ai restrictii alimentare, poti gasi pulberi proteice care nu contin alergeni precum soia, graul sau nucile si care sunt sigure pentru tine. 

Doza recomandata de proteina
Inainte de a incepe sa iti prepari shake-uri proteice, este recomandat sa discuti cu profesionistii sau nutritionistii care te pot ajuta sa stabilesti doza zilnica recomandata de proteina, in functie de obiectivele si de necesitatile tale personale. 

Ca sa iti faci o idee, vom mentiona ca DZR pentru barbati este de 0.8 grame de proteina pe kilogram corp, dar cantitatea poate creste in functie de intensitatea activitatii depuse. 

Sunt pulberile proteice naturale sigure?

In general, pulberile proteice naturale sunt sigure pentru a fi consumate de majoritatea oamenilor. Trebuie, insa, tinut cont de faptul ca suplimentele proteice pot avea ingrediente adaugate cum ar fi cofeina care poate fi benefica in cantitati de pana la 400 mg pe zi, dar care, in exces, poate provoca simptome nedorite – greata, tahicardie, aritmie, varsaturi, etc.

Prin urmare, pentru a fi sigur ca ai ales un supliment proteic natural benefic pentru tine, citeste eticheta ingredientelor. 

Din ce se produc pulberile proteice naturale?

Suplimentele nutritive proteice naturale pot fi produse din surse vegetale sau animale si daca sunt organice, din ingrediente certificate ca fiind organice. Pulberile proteice se pot gasi in trei forme diferite: 

  • Concentrate – Sunt extrase dintr-un material de pornire precum zerul lichid cu ajutorul enzimelor si a caldurii. Concentratele proteice contin anumite grasimi si carbohidrati. 
  • Izolate – Se obtin prin procesarea fibrelor, grasimilor si carbohidratilor din sursa de proteine. Acestea contin cel putin 90% proteina si sunt cea mai buna sursa in forma de pulbere proteica pe care o poti cumpara.
  • Hidroizolate – Se obtin plin aplicarea enzimelor si a caldurii pe lanturile lungi de aminoacizi ale concentratului proteic sau a unui izolat si sunt mai usor de digerat. 

 

Beneficiile shake-urilor proteice

  • Shake-urile proteice consumate dupa antrenament ajuta la cresterea masei musculare. De asemenea, previn pierderea masei musculare in programele de slabire sau odata cu inaintarea in varsta. 
  • Shake-urile proteice functioneaza in trei moduri: construiesc masa musculara, previn deteriorarea muschilor si accelereaza recuperarea in exercitiile intense.
  • Sunt recomandate sportivilor si celor care doresc sa slabeasca sau sa isi mentina masa musculara. Se pot consuma sub forma de batoane proteice, suplimente proteice, proteina supliment, proteine pentru sala, bile proteice, bilute proteice, proteine pentru sportivi, proteine vegetale suplimente, suplimente proteice naturale etc.

Suplimentele proteice sunt bune sau nu pentru tine?

Bauturile completate cu suplimente proteice sunt o modalitate eficienta si rapida pentru a obtine o cantitate mai mare de proteine inainte sau dupa antrenament. Persoanele active au nevoie de mai multe proteine decat cele sedentare si, pentru acestea, sunt o optiune benefica. 

De asemenea, sunt recomandate pentru slabire si arderea grasimilor celor care vor sa slabeasca si sa renunte la surse alimentare de proteine bogate in grasimi si calorii, precum carnea rosie.

Shake-urile proteice sunt sigure pentru cei sanatosi si cresc senzatia de satietate. Insa, pot crea diverse probleme celor care au anumite afectiuni. De aceea, inainte de a incepe sa consumi suplimente proteice, consulta-te cu medicul tau!

Comentarii