Cel mai așteptat cadou de Crăciun: banii cash! Merge însă și un transfer bancar

luni, 11 decembrie 2023, 18:40
1 MIN
 Cel mai așteptat cadou de Crăciun: banii cash! Merge însă și un transfer bancar

Ce cadouri preferă femeile şi bărbaţii de Crăciun? Banii cash se află pe primul loc, dar se acceptă şi transferuri bancare, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.045 de adulţi, cu vârste între 18 şi 64 de ani. Oamenii devin, se pare, din ce în ce mai pragmatici şi se îndepărtează de simbolistica cadourilor de Crăciun, în contextul inflaţiei generalizate şi a creşterii preţurilor. 

Un sondaj realizat de Statista pe un eşantion de 1.045 de adulţi din Statele Unite (Statista's Consumer Insights – Christmas and Holiday Season: US), cu vârste între 18 şi 64 de ani, arată că 50% dintre femei şi 36% dintre bărbaţi au răspuns că, de Crăciun 2023, preferă să primească bani cash sau prin transfer bancar. Pe locul 2 în top-ul cadourilor preferate de Crăciun 2023 se află voucherele sau gift-card-urile, adică tot o formă de bani. Iar „podiumul” este completat de articolele de îmbrăcăminte şi pantofii, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Apoi, având în vedere că repondenţii au putut bifa mai multe opţiuni de cadouri în cadrul sondajului „Statista's Consumer Insights – Christmas and Holiday Season: US”, prin defalcarea datelor, deşi există destul de multe suprapuneri, apar unele diferenţe uşoare între preferinţele femeilor şi ale bărbaţilor.  Astfel, dacă femeile au pus pe locul 4 cosmeticele şi parfumurile, bărbaţii au optat pentru smartphone-uri, tablete şi alte gadget-uri.  Pe locul 5 în top-ul preferinţelor, femeile pun bijuteriile şi ceasurile, în timp de bărbaţii optează pentru băutură sau mâncare. 

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii