Periculosul criminal „Passaris de Iaşi”, arestat ieri în celălalt capăt al ţării

Cel mai experimentat tâlhar din Iaşi participa la jafuri împreună cu finul lui Blaga

miercuri, 17 iulie 2019, 02:01
2 MIN
 Cel mai experimentat tâlhar din Iaşi participa la jafuri împreună cu finul lui Blaga

Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai cunoscuţi infractori ieşeni, condamnat în trecut pentru nenumărate infracţiuni, printre care şi crimă multiplă, s-a întors în spatele gratiilor. Cel supranumit „Pisică”, poreclă luată pentru modul în care evadat dintr-o închisoare, ar fi comis mai multe jafuri alături de finul europarlamentarului român Vasile Blaga.

Constantin Cojocaru (43 de ani), zis „Pisică”, sau Passaris de România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile luni, 15 iulie, de către Judecătoria Oradea. El este acuzat de mai multe fapte de furt din locuinţă pe care le-ar fi comis cu un om de afaceri bihorean, patron al unor cluburi locale, soţ al unei foste parlamentare PDL şi ALDE şi fin al europarlamentarului român Vasile Blaga (PNL). Coriolan Pop Bruchental (57 de ani) este cercetat sub control judiciar de anchetatorii din Oradea.

Cojocaru şi Bruchental au fost prinşi de poliţiştii din Oradea în cursul zilei de 14 iulie, în investigaţie fiind implicaţi şi ofiţeri de la Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Asta pentru că Cojocaru este cunoscut a fi un individ extrem de violent (având la activ 7 omoruri: 2 în Bucureşti, 5 în Grecia), iar operaţiunea de capturare a fost una dificilă.

„Cei doi sunt bănuiţi de poliţiştii bihoreni că, în noaptea de 7 spre 8 iulie a.c., în intervalul orar 23-6, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras un ceas de mână bărbătesc şi două portmonee cu acte personale, carduri bancare şi 2.600 de lei, provocând un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Bihor.

Cojocaru mai este bănuit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie, prin escaladare şi efracţie, a intrat într-o casă din Oradea de unde a sustras bijuterii de aur, DVR-ul sistemului de supraveghere video şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro. La acel furt, Cojocaru a fost transportat cu maşina de Bru­chen­tal, care este acuzat de complicitate.

Totodată, în aceeaşi noap­­te de 13 spre 14 iulie a.c., cei doi sunt bănuiţi că, prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns într-o altă locuinţă din Oradea, de unde ar fi sustras o scară folosită pentru a escalada şi pătrunde în locuinţa respectivă, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 de lei. Poliţiştii bihoreni au recuperat în proporţie de 80% prejudiciul cau­zat, au mai arătat reprezen­tanţii IPJ Bihor.

Comentarii