Cercul de artă din satul Buhalniţa aniversează 40 de ani

joi, 10 octombrie 2019, 22:21
1 MIN
 Cercul de artă din satul Buhalniţa aniversează 40 de ani

Cercul de artă plastică „Prietenii culorilor“, coordonat de prof. Vasile Aioanei, organizează, cu ocazia aniversării a 40 de ani de existenţă, evenimentul expoziţional intitulat „Transfigurări cromatice“. Cu această ocazie a avut loc şi lansarea albumului cu acelaşi nume, vernisajul expoziţiei şi evenimentul de lansare având loc marţi. 

Expoziţia poate fi vizitată deja de luni, urmând ca lucrările să rămână pe simeze până pe data de 14 octombrie. „Ceea ce este important în această fericită ecuaţie este educaţia estetică şi culturală pe care peste 500 de elevi au primit-o de-a lungul anilor. Le urmăream fiecare gest, fiecare mişcare, cât de perseverenţi sunt, cât de transpuşi, citeam pe chipurile lor bucuria izbânzii sau nemulţumirea.

Datorită performanţelor pe care aceştia le-au realizat au avut şansa să obţină burse pentru continuarea studiilor, să călătorească în ţări ca Germania, Danemarca, Brazilia, Taiwan, Franţa sau Monaco. Majoritatea dintre ei au studii universitare, doctorate, sunt apreciaţi acolo unde sunt angajaţi, în ţară sau străinătate, unii dintre ei în universităţi din S.U.A. şi China“, a menţionat coordanatorul cercului. Cercul „Prietenii culorilor“ a fost înfiinţat la Buhalniţa în anul 1979, iar palmaresul său include, până în prezent, peste 1.500 premii, dintre care mai bine de 400 internaţionale. 

Comentarii