Chef-ul care a pus România pe harta culinară a lumii. Are restaurante pe trei continente și a lucrat cu Gordon Ramsey

sâmbătă, 01 decembrie 2018, 14:05
1 MIN
 Chef-ul care a pus România pe harta culinară a lumii. Are restaurante pe trei continente și a lucrat cu Gordon Ramsey

A cutreierat Globul din Brazilia până în Japonia în căutarea celor mai exotice gusturi. A învățat de la unii dintre cei mai mari bucătari de pe Planetă. Iar după ani de trudă și-a câștigat propriul sau loc în elita gastronomică a lumii.

 La 32 de ani, Alexandru Crăciun este considerat unul dintre cei mai talentați chefi din Marea Britanie. Anul trecut, resaturantul lui a fost desemnat restaurantul anului în Londra. Fostul sau mentor l-a luat partener în afacerile sale, iar acum, împreună, clădesc un imperiu culinar pe trei continente.

Bine ați venit la Pollen Street Social. Suntem într-unul dintre locarurile cu cea mai bună mâncare din lume. Pe tot Globul, mai puțin de 3.000 de restaurante au fost răsplătite cu stele Michelin. Sunt restaurantele în care ingredientele, preparatele, servirea și atmosfera ating perfecțiunea și poate, mai important, reușesc să o și mențină de-a lungul timpului.

“Sunt Alexandru Crăciun din România, Brașov, am 32 de ani și sunt bucătar chef. Sunteți în centrul Londrei, la Pollen Street Social, locul unde a început totul. Este un restaurant de o stea Michelin și am început munca aici, acum aproape 7 ani și jumătate.”

Textul integral, pe stirileprotv.ro

Comentarii