Până unde va ajunge coada la intrarea în municipiu?

Chirica ar vrea să bage maşinile pelerinilor în parcarea centrului comercial ERA

Apoi, aceştia vor ajunge în oraş cu mijloacele de transport în comun.

sâmbătă, 06 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Chirica ar vrea să bage maşinile pelerinilor în parcarea centrului comercial ERA

Municipalitatea pregăteşte un plan de trafic la nivelul oraşului în încercarea de a face faţă afluxului de maşini ce este aşteptat săptămâna viitoare. În ultimele zile, circulaţia s-a desfăşurat cu mari dificultăţi, în foarte multe zone creându-se ambuteiaje. 

Primarul Mihai Chirica a susţinut ieri că principala cauză este dată de importul masiv de maşini second-hand după ce a fost eliminată taxa de prima înmatriculare. Cu toate acestea, destui şoferi spun că Primăria nu reuşeşte să ţină sub control circulaţia şi, chiar dacă numărul de maşini a crescut substanţial, condiţiile de trafic din oraş sunt la fel ca în anii trecuţi. Săptămâna viitoare, cel puţin în a doua jumătate, Iaşul se va aglomera şi mai mult în contextul desfăşurării pelerinajului la Sfânta Parascheva.

Edilul şef al Iaşului a precizat că Primăria deja a primit informări cu privire la venirea în oraş a 187 de autocare doar în prima zi de pelerinaj. Pentru cei care vin cu autoturisme personale, Mihai Chirica a vorbit despre o soluţie care ar putea crea unele controverse: poliţiştii ar urma să-i dirijeze pe şoferii din alte judeţe, care ajung în Iaşi pe drumul european, la parcarea de la ERA, iar de acolo să fie preluaţi de mijloace de transport public. În acest sens, Primăria susţine că vor fi suplimentări de autobuze pe trasee.

„Nu va fi închisă nicio stradă. Toate activităţile artistice, comerciale, culturale şi religioase se vor face permiţând accesul riveranilor, mă refer la coada pelerinilor, deci fără a prejudicia dreptul acestora, iar pentru celelalte zone din oraş nu se va pune problema nici măcar a restricţionării circulaţiei“, a mai spus Mihai Chirica. Primarul a precizat că planul integral de trafic va fi prezentat într-o conferinţă de presă la începutul săptămânii viitoare. Rămâne de văzut în ce mod măsurile ce vor fi adoptate vor rezolva ambuteiajele ce se vor forma pe principalele bulevarde din oraş.

Comentarii