Cîmpeanu: De săptămâna viitoare, în exteriorul şcolii masca nu mai e obligatorie

vineri, 14 mai 2021, 13:21
1 MIN
 Cîmpeanu: De săptămâna viitoare, în exteriorul şcolii masca nu mai e obligatorie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că de săptămâna viitoare în exteriorul unităţilor de învăţământ (spaţii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

Potrivit ministrului, săptămâna viitoare (17-23 mai) în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică (Scenariul Verde). "Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie (90%)", afirmă ministrul.

Cititi si: Iohannis: Din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie de noapte şi purtarea măştii în exterior

Ministrul Educaţiei susţine că în 654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a (300.000 elevi reprezentând circa 10%).

Cititi si: Excepțiile de la regulă. Zonele în care vom purta masca în aer liber

"Scenariul Roşu (suspendarea tuturor activităţilor cu prezenţă fizică) se aplică şcolilor din localităţile care ar putea fi carantinate, precum şi claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2", menţionează Sorin Cîmpeanu.

SURSA: AGERPRES

Comentarii