Cinci adolescente și-ar fi cumpărat droguri din zona liceului Cantemir

joi, 18 octombrie 2018, 01:59
2 MIN
 Cinci adolescente și-ar fi cumpărat droguri din zona liceului Cantemir

„Fetele se acoperă una pe alta, dar bănuiala noastră e că ar fi vorba de două dintre ele“, spun reprezentanţii DGASPC. Cum ar fi introdus droguri în centru?

Două dintre cele cinci fete dintr-un centru pentru minori din Iaşi care au ajuns ieri la spital după ce au consumat etnobotanice sunt bănuite că ar fi cumpărat drogurile în drumul spre şcoală, conform reprezentanţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi. Acestea învaţă la o şcoală din cartierul Cantemir şi ar fi fost fie abordate de către cei care vând drogurile, fie ar fi fost deja în legătură cu cineva care se ocupă de vânzarea etnobotanicelor în zona respectivă.

„Noi încercăm încă să aflăm ce s-a întâmplat acolo. Poliţia anchetează cazul. Fetele se acoperă una pe alta, dar bănuiala noastră e că ar fi vorba de două dintre ele, cele care merg la şcoală şi au permisii de a se întoarce în familie“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Acesta declara zilele trecute că, deşi fetele sunt supravegheate la centru, ele nu pot fi percheziţionate de fiecare dată când se întorc din oraş sau de la familii, şi că e posibil să primească bani de buzunar, în sume mici, şi de acasă, atunci când merg în vizite. Totodată, fetele, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, provin din familii defavorizate sau din mediul stradal, unde ar fi putut să vadă astfel de comportament, mai spun cei de la DGASPC.

În una din serile trecute, una dintre supraveghetoarele centrului a apelat serviciul de urgenţă pentru că fetele prezentau stări de rău specifice consumului de etnobotanice, iar odată ajunse la spital, medicii au confirmat existenţa drogului în organism. În prezent, starea lor este stabilă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii