Cine este designerul român care le îmbracă pe Madonna, Lady Gaga sau Beyonce

vineri, 01 decembrie 2023, 09:24
2 MIN
 Cine este designerul român care le îmbracă pe Madonna, Lady Gaga sau Beyonce

A creat un brand vestimentar care vorbește de libertate și curajul femeii de a trăi după propriile reguli.

Andreea Bădală e unul dintre cei mai cunoscuți designeri români, după ce ajuns să îmbrace mari staturi ale lumii: Madona, Lady Gaga sau Beyonce sunt doar câteva vedete care au în garderobă haine romanești. A cunoscut succesul internațional pentru că a reușit să scrie o poveste despre eliberarea femeii de tarele unui trecut în care nu avea voce.

Starurile lumii poartă creațiile Andreei Bădală

Mari staruri ale lumii poartă creațiile unui designer român: Andreea Bădală. Cu un discurs aparte despre feminitate, hainele ei vorbesc în primul rând despre libertate.

Inspirate de aerul retro al anilor `50, colecțiile Andreei integrează în ținute gata de purtat corsete și portjartiere cu un mesaj puternic legat de libertatea femeii de a-și trăi viața după propriile reguli.

Asta a atras atenția celor mai cunoscuți stiliști din lume, care i-au descoperit hainele într-un boutique din Los Angeles. Unul dintre ei a sunat-o la trei ani de la lansarea brandului ca să-i ceară o ținută pentru Madonna. Își amintește că o zi întreagă nu a fost în stare să schițeze nimic.

Andreea Bădală: „În 2014 am primit pentru prima oară o temă și un request pentru Madonna de la o stilistă cu care deja lucram de ceva vreme. A fost un corset special pentru apariția ei la Grammy Awards. A fost prima oară când a purtat…a fost prima oară când am făcut ceva pentru ea și de atunci am dezvoltat o întreagă relație, în sensul în care, nu știu, de fiecare dată când cerea ceva de la noi, mă gândeam – OK, cred că ei i-ar plăcea asta. Am trăit și am copilărit cu Madonna. Cultural vorbind m-a influențat. Tot ceea ce a purtat ea m-a influențat în brand și faptul că m-a influențat în brand și după aceea în inspirație, parte din inspirația mea a ajuns chiar la ea, mi s-a părut un parcurs fantastic, un cerc închis”.

Andreea a creat ținute și pentru turneul ei din 2016, iar în garderoba Madonnei există cel puțin 20 de piese românești. Lady Gaga, Beyonce, Katy Perry, Paris Hilton și Gigi Hadid sunt doar câteva dintre celebritățile care îi poartă azi creațiile. Andreea își privește succesul cu modestie, pentru că n-a venit ușor. Și-a croit drumul încet fără să ardă etape.

Madonna, într-o ținută semnată de Andreea Bădală

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii