Cine este individul care şi-a înjunghiat aproape mortal iubita în maşină?

sâmbătă, 24 iulie 2021, 01:58
3 MIN
 Cine este individul care şi-a înjunghiat aproape mortal iubita în maşină?

Bărbatul care şi-a înjunghiat iubita în maşină, pe marginea drumului, în comuna Rediu, şi a lăsat-o într-o baltă de sânge după care a fugit de la faţa locului este un cunoscut vechi al Poliţiei. Tânărul de 34 de ani s-a ascuns ieri-noapte, iniţial, la un schit de pe raza judeţului Botoşani. Prins în trafic de poliţişti, târziu în noapte, bărbatul a fost ieri internat la „Socola“, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ.

Ionel Bogdan Sitaru, tânărul care şi-a înjunghiat iubita într-o maşină parcată pe marginea unui drum din comuna Rediu, alaltăseară, a fost prins târziu în noapte, în trafic, de către poliţiştii angrenaţi în acţiunile de căutare. Inculpatul a fost depistat de poliţişti într-un autoturism pe raza comunei Popricani, aproape de miezul nopţii, alături de alte două persoane. Adus de oamenii legii la Iaşi, a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, iar medicii urmează să stabilească dacă avea sau nu discernământ.

„În timp ce se afla într-un autoturism proprietate personală, suspectul a aplicat concubinei sale, în vârstă de 39 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, toracică şi a gâtului. În urma loviturilor aplicate victima a suferit plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu evisceraţie, şoc hemoragic şi plăgi infiltrate multiple şi plagă submandibulară dreapta. Imediat după comiterea faptei, suspectul s-a deplasat la un Schit de pe raza judeţului Botoşani în încercarea de a se sustrage urmăririi penale. Întrucât suspectul este cunoscut cu antecedente psihiatrice, a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola în vederea expertizării şi pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei“, au precizat anchetatorii.

Iubita lui stătea pe scaunul din dreapta al maşinii. Individul ar fi folosit un cuţit pe care ulterior l-ar fi aruncat pe un câmp din apropiere. Scenele tragice au avut loc într-o intersecţie circulată. După ce aproape că şi-a omorât iubita, tânărul a fugit pe jos şi s-a făcut nevăzut. Zeci de agenţi de poliţie din Iaşi şi Botoşani au demarat o căutare ca în filme, iar în acţiune au fost implicaţi inclusiv mascaţi, echipaje cu câini şi poliţişti de frontieră care au folosit termoviziunea.

„Suspectul a fost depistat la intrarea în localitatea Popricani, într-un autoturism condus de o altă persoană“, au declarat anchetatorii. 

Sitaru nu se află la prima abatere de la lege. Bărbatul mai are un dosar penal din septembrie, când a fugit de poliţişti o noapte întreagă, iar pentru prinderea sa au fost trase 40 de focuri de armă în cartiere din municipiul Iaşi. Individul conducea un autoturism, iar când a observat un echipaj de poliţie a călcat acceleraţia. Ulterior, mai multe echipaje l-au urmărit pe acesta în trafic. Tânărul a fost împuşcat de o jandarmeriţă, iar mai apoi s-a izbit cu maşina într-un stâlp. La vremea respectivă, Sitaru a fost reţinut, dar instanţa l-a pus în libertate.

VEDEȚI ȘI:

FOTO&VIDEO: Tânără înjunghiată în mașină de mai multe ori în Rediu. Făptașul, prins – AICI

EXCLUSIV Bărbatul care a înjunghiat o femeie în Rediu, oprit cu 40 de focuri de armă – AICI

Comentarii