De Business

Punem punctul pe știi

Cine sunt noii patroni ai companiei Delphi. Fabricile îşi vor schimba numele în BorgWarner

sâmbătă, 01 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Cine sunt noii patroni ai companiei Delphi. Fabricile îşi vor schimba numele în BorgWarner

Noul acţionar al companiei de componente auto are fabrici în 19 ţări. Printre acestea se numără: Ungaria, Polonia, Anglia, Germania, Franţa, China, Coreea de Sud, Japonia sau Mexic.

 

Gigantul american BorgWarner, lider pe piaţa sistemelor de propulsie pentru vehicule cu combustie internă, hibride şi electrice, a anunţat recent că a achiziţionat Delphi Technologies, competitor pe piaţa de componente auto. Tranzacţia vine pe măsură ce majoritatea producătorilor auto au anunţat investiţii consistente în vehicule electrice în următorii 5 ani. Portofoliile companiilor au unele suprapuneri, dar sunt în mare parte complementare. După încheierea tranzacţiei BorgWarner/Delphi Technologies, preconizată pentru a doua jumătate a anului 2020, compania va funcţiona sub numele de BorgWarner şi va avea sediul central în Auburn Hills, Michigan.

Compania îşi propune să fie una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel global, care să deservească producători de vehicule uşoare şi comerciale de piaţă. Pentru motoarele cu combustie, BorgWarner a dezvoltat de mai bine de zece ani primul modul din lume de producţie de ambreiaj cu serie de volum mare pentru transmisii auto, respectiv sistemul de ambreiaj DualTronic. În prezent, produc peste 800 de mii de unităţi anual. În ceea ce priveşte tehnologia hibridă, compania are un portofoliu de produse cuprinzător, oferind producătorilor de vehicule de pe glob soluţii avansate pentru toate conceptele. BorgWarner dezvoltă sisteme EGR complete, de înaltă sau joasă presiune, adaptate specificaţiilor clienţilor săi, care reduc consumul şi emisiile de combustibil. Dacă ne referim la vehiculele electrice, produsele companiei acoperă deja toate domeniile tehnologice esenţiale, inclusiv motoare electrice, pentru transmisia de energie şi eletronică de putere, pentru managementul termic. Portofoliul lor include electronice de putere, convertoare DC / DC şi încărcare a bateriei.  În anul fiscal 2019, BorgWarner a raportat vânzări nete de 10,17 miliarde dolari şi avea 30.000 de angajaţi în cele 67 de locaţii din 19 ţări, printre care şi Ungaria, Polonia, Anglia, Germania, Franţa, China, Coreea de Sud, Japonia sau Mexic. Tranzacţia pune valoarea întreprinderii Delphi la aproximativ 3,3 miliarde de dolari, inclusiv datorii, bazându-se pe schimbul de acţiuni, ceea ce ar consolida produsele, capacităţile şi puterea comercială şi tehnologică a BorgWarner. Investitorii din Delphi vor primi 0,4534 acţiuni BorgWarner pentru fiecare acţiune Delphi, urmând ca BorgWarner să deţină 84% din compania combinată, în timp ce Delphi 16%.

De menţionat că Delphi a apărut în 1999 din activitatea furnizorilor General Motors. În 2017, compania a fost divizată, divizia Delphi Technologies concentrându-se pe tehnologiile de acţionare, în timp ce compania spin-off Aptiv să se concentreze pe electronica vehiculelor, reţelele şi conducerea autonomă care, de altfel, nu este afectat de preluarea BorgWarner. Delphi deţine la Iaşi o fabrică de component pentru motoarele diesel, care are afaceri de peste două miliarde de lei şi peste 2.000 de angajaţi fiind cea mai mare unitate din judeţ. (Florentina SANDU)

 

Comentarii