Cine urmează la rând după papagalul slugoi Şerbet?

joi, 05 decembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Cine urmează la rând după papagalul slugoi Şerbet?

Şi dacă tot vorbeam ieri de posibili ieşeni care să ajungă în guvernul lui nea Şică, iaca ce bârfe mai tropăie discret în ultimele zile prin cotloanele politichiei mâloase de Bahlui! 

Să reamintim olecuţă contextul: v-am mai povestit zilele trecute despre junele fost suptprifect Bogdan Şerbet, papagalul slugoi al buhaiului şantajist din târg, care era cât pe ce să ajungă director sau secretar de stat la Sănătate, ca săgeată a lui Ghihocel, bazându-se pe faptul că a fost amic şi coleg de echipă de rugby cu menistrul sibiano-ieşean. N-a fost să fie, căci am fost pe fază şi am oferit la timp informaţiile necesare despre cine e papagalul slugoi şi nătăfleţ.

Ei, dar staţi puţin şi nu mânaţi, căci, din ce auzim prin unele filiale politice din târg, se vorbeşte de una şi mai şi. Una la care zău că-ţi vine să trânteşti cuşma de bătătură încât să-i sară fundul, nu alta. Haidaţi, aşadar, daţi foaia mai departe şi cetiţi pulsuleţul următor!

Băbăeţ, voi sunteţi sănătoşi la cap?

Chiar aşa: băbăeţ, ăştia de la liberali, sau din trupa lui nea Petrică dipotatul, voi sunteţi întregi la minte şi v-aţi gândit destul când aţi acceptat fie şi numai să discutaţi despre varianta asta? Ia’n auziţi aicea ce se spune prin târg, despre una bucată propunere făcută liberalilor de oamenii din trupa lui nea Petrică, cică, pentru un post în Guvern: bacaloreatul care n-a fost în stare să facă şi el o facutate cum scrie la carte la viaţa lui, fost şmardoi şef la firma de pază a unor rude de băieţi cu ochi albaştri, da, despre A lu’ Ivănoaia vorbim, ar fi, zice-se, unul dintre ieşenii luaţi în calcul pentru un post de secretar de stat la Sănătate, iar dacă nu, atunci la Dezvoltare.

Ăsta, nene, care n-a cetit la viaţa lui nimic altceva decât rapoartele de la băieţii de pază, că la şedinţele CJ oricum votează cum îi spune nea Petrică, nu are nevoie de lecturi ale proiectelor? Ăsta care pe vremuri îşi aducea acasă şeful de la băute mergând cu girofarul antemergător prin trafic? Ăsta pe care l-a pus şeful politic să facă blat cu Chirica, ca să fie plantat şef la asociaţiile de apropitari? Ce mama mă-si, nea Petrică…

Şmardoi = specialist?

Apropo de posibila cooptare a şmardoiului de mai sus, iaca şi declaraţie de ieri a prezidentului pemepist de la Bucale: „PMP nu este la guvernare, PMP susţine Guvernul Orban în Parlament, iar faptul că unii colegi din PMP au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor nu este decât un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban profesioniştii din PMP”. Aham: şmardoi = specialist…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii