Cioloș: Bani au venit în Moldova și la Iași, dar au fost cheltuiți ineficient

luni, 21 octombrie 2019, 08:04
2 MIN

Propus pentru șefia Guvernului de cître USR-PLUS, Dacian Cioloș a arătat că de investițiile care au dus la dezvoltarea Iașului nu beneficiază suficient și comunitățile din jurul orașului

„Moldova are o sărăcie structurală, în ciuda sumelor mari aduse aici. Însă banii au fost folosiți în mod ineficient, fiind cheltuiți inclusiv pentru interese de partid. Pe de altă parte, la Iași, nu există o minimă coerență a folosirii banilor, în așa fel încât de aceste investiții să beneficieze și comunitățile din jur”, le-a spus ieri Dacian Cioloș celor peste 250 de participanți la întâlnirea cu cei de la USR și de la PLUS din Iași și din județele învecinate.

Propus pentru funcția de premier, fostul prim-ministru al guvernului tehnocrat din 2016 a explicat că toate provinciile românești trebuie să fie legate între ele prin autostrăzi, dar că acestea trebuie să fie construite într-o structură coerentă. Pentru Iași, de exemplu, autostrada ar urma să conțină acel centru multimodal (promovat și de administrația județeană liberală în 2013), respectiv un punct în care să se întâlnească cele trei moduri de transport pasageri și, mai ales, mărfuri: aerian, feroviar și rutier.

Cât privește alegerile locale din iunie, Cioloș s-a arătat deschis pentru susținerea unui candidat comun cu șanse reale la înlăturarea PSD din primării.

Fostul prim-ministru și candidatul USR-PLUS la prezidențiale și-au prezentat platformele electorale, ieri, la Iași. Dan Barna a fost „luat în primire” încă din start de către cel mai fervent manifestant anti-PSD și susținător al schimbărilor. Purtând, ca de obicei, drapelul tricolor pe umer, Mihai Roscolodicu i-a cerut liderului Uniunii să nu-i lase pe liberali singuri la guvernare. Barna a explicat că, indiferent cine va face parte din noul Cabinet, nu va putea guverna din cauză că Parlamentul este încă dominat de pesediști și că doar alegerile anticipate vor putea să înlăture ultimele rămășițe ale acestui partid, altfel prezente în Legislativ până la încheierea mandatului actual, adică până la sfârșitul anului viitor.

Ideea a fost reluată și la întâlnirea cu cei care au dorit să cunoască și să dialogheze cu echipa USR-PLUS. Practic, alianța va susține guvernul liberal câtă vreme acesta va îndeplini prioritățile USR-PLUS, inclusiv pregătirea pentru alegeri anticipate, a subliniat Dan Barna.

Comentarii