Cîțu la Iași: Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare

vineri, 10 septembrie 2021, 10:10
1 MIN
 Cîțu la Iași: Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare

Premierul Florin Cîţu si-a manifestat, vineri, încrederea că Banca Naţională a României va interveni pentru a "tempera dinamica inflaţiei", după ce rata inflaţiei pe luna august a fost de 5,3%.

Şeful Executivului a declarat, la Iaşi, că investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut cu 10%, exprimându-şi încrederea că politica fiscală şi cea monetară vor determina o scădere a inflaţiei.

"Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare", a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu şi-a prezentat, vineri, moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiul Director al filialei din Iaşi.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii