Clubul Junimea-Scriptor îl are invitat pe Traian Diaconescu

marți, 27 noiembrie 2018, 13:29
1 MIN
 Clubul Junimea-Scriptor îl are invitat pe Traian Diaconescu

Ediţia cu numărul 118 a „Clubului Junimea-Scriptor de promovare a culturii, cărţilor, dialogului“ îl va avea în această săptămână drept invitat special pe Traian Diaconescu, care va vorbi despre volumul „Ovidiana Ars Moriendi“. 

Discuţiile vor avea loc miercuri, pe 28 noiembrie, de la ora 16.16, la Biblioteca Centrală Universitară, Fundaţiile Regelui Ferdinand I, în Sala „Bogdan Petriceicu-Haşdeu“. Alături de autor, la eveniment vor participa, în calitate de invitaţi, şi Loredana Cuzmici, lector dr. la Catedra de Literatură română „G. Ibrăileanu“ de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, dar şi Nicolae Creţu, critic şi istoric literar, de asemenea prof.univ.dr. la Facultatea de Litere.

Cei doi invitaţi vor vorbi atât despre volumul „Ovidiana Ars Moriendi“, dar şi despre activitatea lui Traian Diaconescu. Traian Diaconescu, născut pe 14 iulie 1939 la Bălceşti, judeţul Vâlcea, este clasicist, traducător şi istoric literar. A trecut prin toate gradele didactice, până la profesor univesitar şi şef de catedră la Univesitatea „Cuza“. Beneficiază de mai multe stagii de documentare în străinătate, publică în diverse reviste literare şi publică mai multe traduceri şi cărţi de critică literară. 

 

 

Comentarii