Codrin Ștefănescu, suspect într-un dosar legat de numiri pe criterii politice în instituții publice

joi, 27 februarie 2020, 18:56
1 MIN
 Codrin Ștefănescu, suspect într-un dosar legat de numiri pe criterii politice în instituții publice

Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune și alte nume grele ar fi vizați de o anchetă DIICOT și DGA legată de schimbări pe criterii politice în instituții din vestul țării, transmite publicația PressAlert.ro.

Codrin Ștefănescu a anunțat joi la Antena 3 că a fost citat la DIICOT și a acuzat că ”vânătoarea de pesediști a început în forță”. Ulterior, el a spus pentru Agerpres că e chemat de procurori ca suspect pentru fapte săvârșite în calitatea sa de secretar general al PSD: „Am primit o citaţie de la DIICOT Reşiţa, Caraş-Severin, în calitate de suspect, cu toţi cei din conducerea PSD Caraş, din ce mi-au zis ei acum, adică senatori, deputaţi, primari. Nu mai ştim care sunt suspecţi, care sunt martori, e o amestecătură. O să plec de dimineaţă la prima oră (vineri – n.r.), să mă duc până acolo să văd despre ce este vorba”.

Procurorii au descins joi dimineață la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune, potrivit PressAlert.

Procurorii DIICOT anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-ar fi făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

 

Comentarii