Competiţie de produse tradiţionale, la Facultatea de Zootehnie

marți, 06 noiembrie 2018, 14:10
1 MIN
 Competiţie de produse tradiţionale, la Facultatea de Zootehnie

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară organizează în această perioadă concursul „Identificare şi atestare de produse tradiţionale“. 

Competiţia este adresată, conform organizatorilor, atât studenţilor cât şi elevilor, care se pot înscrie la concursul ce se termină pe 10 noiembrie coordonaţi de un cadru didactic. Astfel, pe 10 noiembrie, de la ora 10, la Facultatea de Zootehnie, în Holul de Marmură, cei care s-au înscris în competiţie vor prezent public care este povestea produselor lor şi va avea loc o degustare a preparatelor culinare.

În urma jurizării, vor fi înmânate mai multe diplome şi premii, iar cele mai bune produse, alese cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţean Iaşi, vor putea fi atestate ca fiind produse tradiţionale. Prima ediţie a acestei competiţii a avut loc în perioada 15 – 25 martie, a avut două secţiune – Preparate pe bază de carne, lapte şi peşte şi Preparate dulci, iar pe primele locuri s-au clasat produse precum – „Slănină de Mangaliţă din Valea lui Bogdan“, „Pastramă de oaie ca la Mitică“, „Pastă fiţoasă de peşte“, „Plăcintă tradiţională de la Zapodia“ şi „Cozonacul tradiţional de Fântânele“. 

 

 

Comentarii