COMUNICAT DE PRESA

Concert caritabil de Crăciun la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

miercuri, 29 noiembrie 2017, 15:48
3 MIN
 Concert caritabil de Crăciun la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” – Bărboi, Parohia „Sf. Sava cel Sfințit”, Asociația „Prietenii Muzicii Moderne” și Corul Aletheia vă învită sâmbătă, 16 decembrie, ora 19 la Catedrala Mitropolitană din Iași la un Concert caritabil de excepție: „Pentru tine, Maică!”.

Corul Aletheia, alcătuit din studenți, absolvenți și profesori reuniți în Cercul studenţesc „Aletheia”, sub cupola Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră a universității de arte ieșene a cucerit numeroase premii la concursuri deosebit de importante pentru arta corală mondială, în țări precum Belarus, Polonia, Republica Moldova, Rusia, dar și în țară. Cu peste 100 concerte, recitaluri și slujbe religioase în România (multe cu caracter caritabil) în biserici, biblioteci, școli, aule universitare, spitale, cămine de bătrâni din Iași, Fălticeni, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, București, Corul Aletheia semnează o filă din istoria muzicii corale naționale și internaționale.

Din componența corului face parte și soprana Antonia Cucerenco, actualmente studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. În urmă cu puțin timp aceasta a aflat că mama ei este grav bolnavă fiind diagnosticată cu cancer în stadiul IV. Medicii din România s-au văzut nevoiți să recomande intervenție și tratament în Turcia ceea ce presupune costuri foarte mari. Colegii, prietenii, profesorii Antoniei Cucerenco doresc să contribuie la salvarea mamei Antoniei în cel mai natural mod: actul artistic.

„Doamna Elena Cucerenco nu este doar mama Antoniei, colega noastră din cor. Ea este un om care mereu a avut grijă de alții și care nu cere niciodată nimic. Ea este omul care vine să ne conducă la aeroport deși merge cu greutate deoarece cancerul i-a ajuns în oase. Ea este cea care, după concerte, ne aduce plăcinte pentru toți. Ea stă noaptea să traducă pentru noi documente în limba rusă în timp ce își adoarme nepoțica în vârstă de un an. Pentru ea nimic nu e prea mult atunci când trebuie să dea. De aceea aș face orice să știu că va rămâne în viață pentru Antonia, vocea noastră de aur, pentru familia ei de copii cuminți și talentați, pentru noi toți cei care o iubim nespus”, Dorina Iușcă, lect. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, dirijor

„Societatea românească se confruntă cu o incidență crescută a cancerului în rândul populației, indiferent de vârstă. Cuvântul «cancer» lasă urme în mintea noastră doar auzindu-l rostit de cineva. Nu poți rămâne indiferent în fața strigătului adesea mut ce vine dinspre cel afectat, cât mai ales din partea celor apropiați. O fiică strigă. O mamă suferă.. Avem datoria morală de a nu rămâne indiferenți”, Mihaela Gârlea, lect. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, coordonator proiect caritabil

Donațiile se pot face în Contul RO70BTRLRONCRT0425783001 deschis la Banca Transilvania pe numele Antonia Cucerenco.

Cu apreciere, lect.univ.dr. Mihaela Gârlea și membri ai comunității academice ieșene.

Comentarii