Concert de 8 ore la Sărbătorile Iașului urmat de artificii. Show prezentat de Dan Negru

marți, 09 octombrie 2018, 02:01
2 MIN
 Concert de 8 ore la Sărbătorile Iașului urmat de artificii. Show prezentat de Dan Negru

Prezentator al evenimentelor din faţa Palatului va fi realizatorul tv Dan Negru (foto).

Primăria va deschide astăzi ofertele pentru organizarea concertului din 15 octombrie, din faţa Palatului Culturii. Valoarea contractului a fost estimată la 550.000 lei, fără TVA. Conform caietului de sarcini, concertul se va des­făşura în intervalul orar 15.00 – 23.00, iar la final este programat un foc de artificii de 12 minute, cu cel puţin 2.000 de lovituri.

Din documentaţie putem afla cu exactitate şi artiştii pe care Primăria îi va aduce: Delia, Holograf, Iris, Compact, Nicoleta Nucă, Trupa N&D şi Trupa Rao. Primii cinci artişti vor avea fiecare câte un recital de minimum 45 minute, iar cele două trupe, de 30 minute. Evenimentul va fi prezentat de Dan Negru. Banii estimaţi de municipalitate acoperă onorariile artiştilor, cheltuielile legate de scenotehnică, cheltuiele pentru transport, cazare şi masă, focul de artificii şi diverse taxe.

În altă ordine de idei, Primăria a anunţat ieri şi o serie de măsuri speciale de protecţie sanitar-veterinară în timpul Sărbătorilor Iaşului. Astfel, până pe 16 octombrie, pe raza municipiului Iaşi se va interzice comercializarea porcilor vii în târguri şi pieţe, iar produsele de origine animală vor fi admise la vânzare numai de la producătorii care prezintă adeverinţă de la medicul sanitar-veterinar zonal. De asemenea, cei care vor să ofere pachete de mâncare pelerinilor vor putea face acest lucru doar dacă au autorizaţie sanitar-veterinară.

„În­­tă­rirea controlului asupra produselor de origine animală aflate în bagajele persoanelor, precum şi asupra mijloacelor de transport în vederea prevenirii introducerii frauduloase a unor alimente de origine animală prin care se poate transmite pesta porcină africană“, este o altă măsură anunţată de municipalitate.

Comentarii