Concert susţinut la Palat de un cor din Bordeaux

joi, 10 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Concert susţinut la Palat de un cor din Bordeaux

Ieşenii au ocazia să participe în acest weekend la un concert susţinut de către un cor din Franţa, realizat în colaborare cu tinerii artişti din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, "Juvenes Ecclesiae".

Evenimentul va avea loc pe 12 februarie, de la ora 15.30, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, intrarea la concert fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Ieşenii vor avea ocazia să asculte programul muzical pregătit de către "Le Chœur Voyageur" din Bordeaux, Franţa, alături de corul de tineri al Catedralei Romano-Catolice din Iaşi, "Juvenes Ecclesiae", evenimentul fiind realizat de Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu", în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică Iaşi.

"Le Chœur Voyageur" a fost înfiinţat în anul 2004, la iniţiativa studenţilor la muzicologie de la Universitatea Bordeaux III. Corul este apreciat pentru repertoriul internaţional variat, care trece prin epoci şi stiluri muzicale diferite, de la renaştere până în prezent. Membrii corului sunt tineri din domenii diferite, care participă în fiecare an la un turneu în străinătate. În turneul din acest an ajung la Iaşi, Braşov şi Bucureşti.

Pentru a participa este necesar certificatul verde, exceptaţi fiind minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform reglementărilor în vigoare. 

Comentarii