De Sănătate

Punem punctul pe știi

Concurs de director cu întrebări anapoda la o mare unitate medicală din municipiu

sâmbătă, 03 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Concurs de director cu întrebări anapoda la o mare unitate medicală din municipiu

Comisia pentru desemnarea unui director medical al Maternităţii „Elena Doamna“ a fost nevoită să anuleze unele probe, după contestaţia unui candidat: dr. Răzvan Socolov. Acesta concurează cu dr. Simona Niculescu, de numele ambilor legându-se cunoscutul „Scandal Ciobanu“ din anul 2014.

Concursul pentru ocuparea postului de director medical al Maternităţii „Elena Doamna“ a fost suspendat, şi va fi reluat la o dată care urmează a fi comunicată ulterior, după ce unul dintre candidaţi a depus contestaţie după afişarea rezultatelor de la proba scrisă. Cei doi candidaţi au fost Simona Niculescu, cea care a ocupat timp de şase luni funcţia de director medical interimar, după ce prof. dr. Florentin Dumitrache a ieşit la pensie, precum şi Răzvan Socolov, care a mai ocupat această funcţie şi în trecut. La proba scrisă, care a avut loc pe 27 februarie, Socolov a obţinut un punctaj de 7,6, iar contracandidata lui, un punctaj de 10, acesta fiind nemulţumit de rezultate.

Cititi si: COȘMAR la Maternitate! Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

„În urma soluţionării contestaţiei depuse de candidatul Socolov Răzvan Vladimir, comisia de contestaţii comunică următorul rezultat: «Se dispune suspendarea procedurii de concurs şi reluarea acesteia de la etapa testului grilă.» Procedura se va relua după un nou calendar ce va fi publicat pe site-ul unităţii şi la avizierul acesteia“, precizează repre­zentanţii unităţii medicale. Astfel, nici etapa prezentării proiectului de management care urma să aibă loc în cursul zilei de ieri nu a mai fost susţinută. Răzvan Socolov spune că nemulţumirea sa este legată de modul în care au fost realizate subiectele de la testul grilă. „Motivul contestaţiei a fost legat, pe de o parte, de nota care mi s-a pus, şi pe de altă parte, vizavi de întrebări care nu erau integral din bibliografie, sau unele dintre ele erau interpretabile. Contestaţia a fost admisă, şi concursul s-a suspendat, se va relua astfel de la prima probă, de unde a apărut şi problema“, a declarat medicul Socolov. Managerul unităţii medicale, dr. Cristina Dobre, care este şi preşedintele comisiei de concurs, nu a răspuns apelurilor telefonice, pentru a clarifica situaţia.

Cititi si: Halucinant: O gravidă a murit după o „plimbare“ prin 4 spitale. De la ce a pornit totul?

 

De-a lungul timpului, ambii candidaţi au fost implicaţi în unele scandaluri. Cel mai cunoscut dintre cele legate de dr. Simona Niculescu este cazul familiei Ciobanu. În septembrie 2014, bebeluşul familiei Cioba­nu s-a născut mort, sarcina fiind supravegheată în cele nouă luni de dr. Ni­culescu. Atunci, tatăl copilului, Constantin Ciobanu, susţine că a ajuns la miezul nopţii în maternitate alături de soţia sa, care suferea dureri puternice, ca să descopere că niciun doctor nu era de gardă, ajungând să sune la 112 de pe holul spitalului. Bebeluşul despre care doctorii au susţinut iniţial că a murit la naştere s-a dovedit că era mort cu cel puţin 24 de ore înainte ca femeia să vină în spital, în timp ce doctorii susţineau că s-au efectuat patru controale în timpul monitorizării care au arătat o „evoluţie bună a mamei şi a fătului şi nedeclanşarea sarcinei“.

Cititi si: ”M-am sinucis”. Medic şef de secţie la "Elena Doamna" căutat de 3 zile de SRI

În urma aceluiaşi scandal, conf. dr. Răzvan Socolov, care era director medical al unităţii, a fost demis împreună cu managerul de atunci, dr. Emil Anton. Atunci, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au efectuat un control care a scos la iveală mai multe nereguli, Socolov susţinea că este nevinovat şi că membrii Con­siliului de Administraţie care au votat pentru demiterea conducerii maternităţii ar fi acţionat la comandă politică.

 

 

Comentarii