Conferinţă online pentru elevi şi profesori, de prezentare a noii programe de examen la Limba şi literatura română, miercuri la ora 15

miercuri, 16 decembrie 2020, 08:15
1 MIN
 Conferinţă online pentru elevi şi profesori, de prezentare a noii programe de examen la Limba şi literatura română, miercuri la ora 15

Conferinţă online de prezentare a noii programe de examen la Limba şi literatura română organizată de ministerul Educaţiei miercuri, 16 decembrie, de la ora 15, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul este primul dintr-o serie dedicată Evaluării Naţionale 2021, examen care se susţine pentru prima dată după o nouă programă, de către elevi care au învăţat după un nou curriculum bazat pe competenţe, nu pe conţinuturi.

Întâlnirea online este dedicată prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba şi literatura română şi a modalităţii de aplicare acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susţinut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a.

Complementar acestor sesiuni vor fi organizate în următoarea perioadă întâlniri online cu specialiştii din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, ai Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, sesiuni în care se va răspunde întrebărilor legate de competenţa lingvistică şi de conţinuturile ce vizează elementele de construcţie a comunicării (de limbă şi comunicare), mai scrie ministerul în comunicatul primit.

Ulterior, şi programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiaşi tip de abordare şi prezentare. Obiectivul urmărit de minister şi partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice şi a elevilor pentru Evaluarea Naţională, examen pe care absolvenţii clasei a VIII-a îl vor susţine în anul 2021.

SURSA: edupedu.ro

 

Comentarii