Conspiraţie mondială cu covid, pentru salvarea Iaşului?

miercuri, 15 aprilie 2020, 01:50
3 MIN
 Conspiraţie mondială cu covid, pentru salvarea Iaşului?

Vă povesteam ieri aicea despre foarte probabila intrare a dipotatului fără partid Bodea în cursa pentru şefia Cejului, la alegerile locale ce de asemenea foarte probabil vor avea loc la toamnă, simultan sau într-o zi vecină cu cea pentru alegerile generale. Numai că, aşa cum am promis, suntem restanţi cu unele explicaţiuni despre cum se va ajunge la candidatura asta, pe mâna cui se va face, şi ce planuri va strica ea, dacă va strica. 

Sursele noastre spun că Bodea este în tatonări cu prinţesa de la Usereu, pentru un tandem invers decât se aşteptau unii: ea candidat la premărie, Bodea la Cejău, socoteala madamei fiind aceea că primăria este o nucă tare, dar din care se poate scoate ceva notorietate în campanie, mai mult decât nimic. Mai rămâne însă de stabilit dacă Bodea se va înscrie sau nu în partid, dar, din ce se aude pe piaţă, se prea poate chiar dacă nu-I bătut în cuie. Boon, acuma vine întrebarea: are el şanse la Cejău, între Măricel de la partidoi, care-i déjà în funcţie, şi Paralexe, care vine în campanie din postura de menistru? Ar fi unele, am zice noi, dar nu tocmai foarte promiţătoare.

Socoteala ar fi însă alta: victimele colaterale. Mai exact, la auzul acestor zvonuri cel mai bucuros ar fi, zice-se, Măricel, amicii ştiu ei de ce, iar cel mai ofticat ar fi Paralexe. Căci e clar că, după criza ce vine, liberalii vor intra erodaţi în Campania de la toamnă, iar în aceste condiţii exact ce-i mai lipsea lui Paralexe în lupta pentru Cejău, cu Maricel, este un contracandidat şi pentru voturile din partea dreaptă. Ei, acuma sper că aţi înţeles care e miza mondială cu coviduţu’, da?

Iaca ce şmecherii mari se învârt la derecţiunea pentru cei mici!

Dar, în fine, haideţi mai bine să lăsăm deopate şi covidu’, şi politichia, că suntem convinşi că v-aţi săturat până peste cap de ambele, şi să vă spunem una din cu totul altă parte. Vă mai amintiţi de afacerea Gogoaşa de la protecţiunea copchilului, afacere de care am scris recent? Ei bine, haideţI să vă mai spunem niscai amănunte despre daravera asta, ca topping dulce acrişor peste gogoaşă! Cică madama Caroluţa, cea care face auditul în ancheta cu pricina, corespondează la greu de câteva zile taman cu cea pe care a verificat-o, madam Ghetuţa.

Scopul: tărăboi mare la protecţiune, despre cum să facă şi să dreagă ca totul să iasă bine. În plus, ca să vedeţI daraveră: Caroluţa are soţul angajat chiar în centrul Ghetuţei, şi din pricina asta prima o sună, ca să ştie ce să scoată şi ce sa lase în raport, să fie bine. Dacă are asta au ba vreo legătură cu faptul că madam Caroluța a plecat cu scandal de furt din fonduri europene de la o şcoală, unde a fost contabil, şi după asta a încercat sa intre la ograda de sconturi, dar a luat nota trei? Ei bine, asta n-o mai ştim…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii