Copiii pot învăţa la Palatul Culturii cum se pictează ceramica și cum se ţese la gherghef

luni, 20 septembrie 2021, 01:59
2 MIN
 Copiii pot învăţa la Palatul Culturii cum se pictează ceramica și cum se ţese la gherghef

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi propune ieşenilor săptămâna aceasta patru ateliere destinate copiilor, ateliere care îi vor învăţa pe cei mici cum să picteze pe o suprafaţă ceramică, cum să realizeze un portret, cum să ţeasă la gherghef sau cum pot picta un peisaj floral.

Atelierele se vor desfăşura de marţi şi până vineri, urmând ca pe 21 septembrie, de la ora 14.00, să se desfăşoare atelierul de pictură "Tainele ceramicii Cucuteni", recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Preţul unui bilet este de 20 de lei şi include o vizită a expoziţiei "Cucuteni" din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, dar şi materialele necesare activităţii de pictură realizate în Sala de Educaţie Muzeală.

Miercuri, de la ora 14.00, se va desfăşura atelierul "(Auto)portret", recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani, preţul unui bilet fiind de 15 lei. Acesta include vizitarea expoziţiei "Maeştrii artei interbelice româneşti în colecţiile muzeului de Artă Iaşi" şi materialele necesare parcurgerii etapelor de realizare a unui portret.

Joi, pe 23 septembrie, de la ora 14.00, va avea loc atelierul de ţesut la gherghef, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. Cei mici vor vizita expoziţia "Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute", urmând să realizeze la final şi activitatea practică a atelierului.

Vineri, de la ora 11.00, se desfăşoară atelierul de pictură "Tu, Eu, şi Florile", recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar cei mici vor putea admira lucrările din cadrul expoziţiei "Maeştrii picturii româneşti în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi" şi apoi vor învăţa cum să picteze propriile flori.

Comentarii