Copilul maltratat de doi descreieraţi a intrat în moarte cerebrală

sâmbătă, 05 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Copilul maltratat de doi descreieraţi a intrat în moarte cerebrală

Copilul în vârstă de doi ani care a ajuns la spital în comă după ce a fost bătut de mama lui şi de concubinul acesteia a intrat ieri în moarte cerebrală. Asta înseamnă, conform medicilor, că nu mai este nicio şansă să îşi revină. 

"Din punct de vedere medical nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire, este regretabil ce am constatat, dar după toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii "Sf. Maria". Băiatul a fost transferat la Iaşi la începutul acestei săptămâni, într-o stare extrem de gravă. A fost internat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde a primit tratament specific, fiind totodată şi ventilat mecanic. Reprezentanţii spitalului au spus încă din momentul în care a fost internat că starea era foarte gravă şi prognosticul era unul rezervat.
 
Gravitatea stării copilului era dată în special de leziunile cerebrale, de la nivelul capului, dar şi de faptul că nu putea respira singur. În acest moment, medicii spun că depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul. "Părinţii nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate", a completat managerul unităţii medicale. Mama copilului şi concubinul său au fost arestaţi pe 1 februarie pentru o perioadă de 30 zile, fiind cercetaţi pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. 

Comentarii