Cornel Şfaiţer intră mâine în pâine

marți, 11 ianuarie 2022, 02:43
3 MIN
 Cornel Şfaiţer intră mâine în pâine

El va deveni preşedintele Consiliului Director al Politehnicii * Onea va fi vândut la Rapid pentru 100 000 de euro

 

Anunţată sâmbătă, pe surse, de Ziarul de Iaşi, instalarea lui Cornel Şfaiţer în fruntea Politehnicii Iaşi va fi oficializată mâine, după cum am anticipat. Creatorul FC Botoşani şi, apoi, managerul Sepsi Sfântu Gheorghe, va fi prezentat public de Poli în aceeaşi zi în care va avea loc şi reunirea echipei antrenate de Costel Enache. În condiţiile în care postul de preşedinte executiv a fost desfiinţat anul trecut, de fostul Consiliu Director al clubului, pentru a fi dat afară Ciprian Paraschiv, funcţia pregătită pentru Şfaiţer este cea de preşedinte al Consiliului Director. La ora actuală, şef al CD este Vasile Simionaş, care l-a înlocuit pe Leonid Antohi pe 14 iunie 2021. După ce a avut unele probleme medicale, Simionaş va trece fie vicepreşedinte al Consiliului, fie va reveni în cadrul Centrului de Copii şi Juniori, licenţa de antrenor PRO pe care o are contribuind la creşterea punctajului acestuia în momentul licenţierii.

Actualii capi ai clubului îşi vor păstra funcţiile. Florin Briaur va rămâne manager, Dan Cojocaru – vicepreşedinte, iar Cezar Honceriu – manager al Centrului de Copii şi Juniori. Cei trei sunt asociaţii clubului remuneraţi, ceilalţi doi “acţionari”, Vlad Ciobanu (arbitru de futsal) şi Cristi Amironesei (profesor de educaţie fizică şi sport) nefiind retribuiţi de Poli. Amironesei este salariat însă la o altă echipă susţinută din plin de municipalitate, Navobi, care a primit în ultima jumătate a anului trecut 70 000 de euro din bani publici.

Instalarea lui Şfaiţer ar urma să fie validată astăzi de Consiliul Director al clubului, care este format din Simionaş, Honceriu, Amironesei, Ciobanu şi Ilie Gheorghică (director LPS Iaşi). Spre deosebire de Simionaş, care este plătit de Poli, Şfaiţer nu va încasa nicio leafă.

Primul pas pe care viitorul conducător al Politehnicii vrea să-l facă după instalarea la clubul din Copou şi discuţiile cu angajaţii este o întâlnire cu membrii Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi. Şfaiţer şi-a propus să scoată clubul din războaiele politice locale şi să şteargă percepţia existentă, că Poli este, de fapt, condusă de primarul Mihai Chirica, cel care a influenţat decisiv toate deciziile importante luate în ultimii ani la gruparea din Copou. De aceea, omul de afaceri botoşănean vrea să discute în această săptămână cu consilierii locali din comisia amintită, unde sunt reprezentate toate partidele prezente în CL, PNL, USR PLUS, PSD şi PMP, în speranţa apariţiei unui armistiţiu pe tema fotbalului.

În altă ordine de idei, de la reunirea de mâine va lipsi Răzvan Onea. Poli a bătut palma cu Rapid Bucureşti pentru a-l vinde pe fundaşul dreapta în vârstă de 23 de ani. Giuleştenii vor plăti circa 85 000 de euro plus TVA, adică 100 000 de euro, pentru achiziţionarea jucătorului pe care l-au dorit şi în vară.În plus, Poli va avea dreptul şi la 20 % dintr-un transfer ulterior. Născut la Paris şi format la LPS Satu Mare, Onea a ajuns în Copou în vara lui 2019, când a fost cumpărat cu 10 000 de euro de la CS Afumaţi, unde sosise în 2017. Afectat vara trecută de ratarea rămânerii în Liga I, la Farul sau Rapid, care-l curtaseră, Onea a avut un sezon de toamnă modest, cu prestaţii sub cele din prima ligă. De altfel, şefii Politehnicii au spus că jucătorul a ameninţat chiar uneori că se va lăsa de fotbal dacă nu va fi lăsat să se transfere.

Comentarii