Coronavirusul îşi face de cap în Parlamentul European: peste 40 de cazuri au fost confirmate

joi, 15 octombrie 2020, 10:26
1 MIN
 Coronavirusul îşi face de cap în Parlamentul European: peste 40 de cazuri au fost confirmate

Parlamentul European ia măsuri drastice de izolare după ce peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultima săptămână. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, eurodeputaţii urmând să participe la şedinţe şi să voteze online, potrivit unor decizii luate de conducerea PE, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

 De asemenea, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra în aceste sedii doar europarlamentarii şi stafful care participă la şedinţe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană şi Consiliul UE pe dosare esenţiale (aşa numitul trilog).

Reamintim că rata de infectare cu noul coronavirus creşte atât în Belgia, cât şi în Franţa, unde funcţionează cele două sedii principale ale Parlamentului European.

Măsurile decise azi se adaugă celor luate deja marţi, 13 octombrie, când preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaţilor instituţiei să fie în regim de telemuncă (munca de la domiciliu).

SURSA: G4MEDIA

Comentarii