Coronavirusul loveşte alte cinci şcoli din Iași și județ. Mai mulți profesori s-au îmbolnăvit

miercuri, 04 noiembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Coronavirusul loveşte alte cinci şcoli din Iași și județ. Mai mulți profesori s-au îmbolnăvit

Cinci unităţi şcolare din judeţ au solicitat ieri suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pentru 21 de clase, fiind raportate cazuri de îmbolăvire cu Covid. Doar una dintre cele cinci şcoli care au solicitat suspendarea cursurilor faţă în faţă la nivel de clasă este din afara municipiului Iaşi. 

Astfel, Colegiul „Mihai Eminescu” a cerut trecerea la învăţarea exclusiv online pentru o clasă de a VIII-a. Tot o singură clasă, de a XII-a, va trece la învăţarea exclusiv online la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Cele mai multe clase care vor învăţa în perioada următoare exclusiv online au fost raportate ieri la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, unde două cadre didactice au fost diagnosticate pozitiv. Astfel, pentru următoarele 14 zile, zece clase, de la a V-a şi până la a VIII-a, vor învăţa în mediul online. 

La Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” a fost raportată îmbolnăvirea unui cadru didactic, şase clase de liceu urmând să înveţe în perioada următoare exclusiv online. Alături de aceste unităţi şcolare din municipiu, ieri, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga" Buhalniţa a raportat îmbolnăvirea unui cadru didactic, trei clase de gimnaziu urmând să înveţe pentru 14 zile în sistem online. 

Comentarii